Hrvatska
Regija
Splićani pobjedom u Beogradu najavili dobru sezonu

Splićani pobjedom u Beogradu najavili dobru sezonu

Autor: Paulo Sarić

Unatoč čak 19 drugih napada Dynamica Split je došao do vrijedne pobjede u Beogradu.

Košarkaši Splita s dvije su pobjede otvorili Drugu ABA ligu. Nakon što su prošlu srijedu na domaćem terenu svladali Vršac, igrači Vladimira Anzulovića danas su u gostima nakon velike borbe svladali beogradski Dynamic rezultatom 72-78 i zadržali stopostotan učinak.

Domaćini su bolje otvorili dvoboj i nakon manje od dvije i pol minute poveli 7-2, no kako je vrijeme odmicalo tako su se Splićani počeli malo po malo vraćati u igru. Mauro Veljačić je s četiri poena pokrenuo seriju svoje momčadi 1-10 kojom su 'Žuti' okrenuli susret u željenom smjeru. Kvalitetna obrana dopustila je srbijanskom sastavu samo šest poena u prvih šest minuta druge dionice nakon čega je na semaforu svjetlilo 21-30, ugodnih plus devet za dalmatinski sastav.

Ipak, nakon minute odmora igrači Vladimira Đokića pronašli su ritam i u jednom trenutku došli unutar posjeda zaostatka, da bi se u svlačionice otišlo s 34-39 za Split.

FOTO: Dynamic VIP PAY

Treća je četvrtina  bila preslika druge. Anzulovićevi su momci zahvaljujući dobroj obrani koja je limitirala domaćine na samo 35 posto šuta iz igre u jednom trenutku otišli na devet razlike (45-54), no nikako se nisu uspijevali odvojiti na dvoznamenkastu prednost. Splićanima je najveći problem predstavljala kontrola skoka i mnoštvo drugih napada Dynamica, pa smo tako svjedočili rijetko viđenoj situaciji da domaća momčad ima više napadačkih nego obrambenih skokova nakon pola sata igre (11-9).

FOTO: Dynamic VIP PAY

U posljednjih se deset minuta ušlo s 55-62 za goste koji su sve do sredine posljednje dionice imali susret pod kontrolom, a onda je uslijedila serija 6-0 koja je Beograđane primaknula na samo dva poena zaostatka (67-69). Uslijedio je time-out nakon kojeg su Zulini momci ponovno podignuli agresivnost u obrani i prekinuli period lošije igre. Naredne tri minute nisu primili niti koša, a konce u napadu u svoje je ruke uzeo Pavle Marčinković koji je tricom i polaganjem omogućio mirniju završnicu hrvatskom sastavu koji je došao do vrijedne pobjede na teškom gostovanju.

Najefikasniji u redovima Splita koji je imao četiri dvoznamenkasta igrača bili su Mauro Veljačić i Mateo Kedžo s po 15 koševa, dok je Jamel Morris dodao poen manje. Domaćine je predvodio Danilo Ostojić s 14 koševa i sedam skokova.