Hrvatska
Splićani ponovno šaptom pali. „Igrali smo kao curice“

Splićani ponovno šaptom pali. „Igrali smo kao curice“

Autor: Paulo Sarić

Splićani ponovno šaptom pali. „Igrali smo kao curice“

Trebala je to biti bitka dvaju dalmatinskih klubova za mjesto u finalu Kupa „Krešimir Ćosić“ i okršaj s Cibonom za trofej, no na koncu je to ispao relativno lagan posao za Zadrane. Svakako lakši od očekivanog. Teško je objasniti što se dogodilo košarkašima Splita sinoć na Višnjiku. Je li u pitanju slaba priprema utakmice, realna razlika u kvaliteti ili samo loš šuterski dan?

Imat će čime u narednim danima razbijati glavu u žutom stožeru.

 Nisam očekivao da će biti ovako. Imali smo velika očekivanja, a ispali smo već u polufinalu – s tugom u glasu kazao je hrvatski reprezentativac Toni Perković koji nije uspio detektirati razloge loše partije svoje momčadi – ne znam ni sam. Nismo glavom ušli u utakmicu... Brzo su se odvojili i iskusno održavali razliku. Tek na kraju smo se uspjeli vratiti, ali nije bilo dovoljno.

Nije ovo prvi puta da Splićani šaptom padaju u Krešinom domu. Prije samo mjesec dana Zadar su napustili s 18 poena minusa, no tada su imali alibi u vidu zgusnutog rasporeda i okršaja sa Sparsima koji se odvio točno 24 sata ranije u dalekom Sarajevu.

Ovo je već druga takva utakmica na Višnjiku. Igrali smo kao curice! Trebali smo igrati čvršće. Zašto? Nemam opravdanje – dodao je mladi Puljanin, priznavši da je Split jedna momčad kada igra na Gripama, hrabra i goropadna, a potpuno druga na gostovanjima, plaha i neodlučna.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Puno rječitiji nije bio ni nekadašnji hrvatski izbornik Ivica Skelin koji je od svog povratka na klupu Splita upisao nekoliko zapaženih rezultata, prije svega u Drugoj ABA ligi.

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su čitavu utakmicu. Mi smo tek na kraju nešto odigrali, ali susret je već na poluvremenu bio riješen – izjavio je gostujući trener, koji je uzroke poraza našao u pristupu utakmici – domaćini su igrali čvršće i prisilili nas na veliki broj teških šutova. U prvom su dijelu 14 poena zabili iz kontre, dok mi nismo niti jedan. Sve ničije lopte su bili njihove i teško smo dolazili do šuta, što najbolje ilustrira podatak da smo u prvih 20 minuta pogodili samo jednu tricu iz devet pokušaja. Pokušali smo ih usporiti zonskom obranom, ali i tu smo teško parirali u igri jedan-na-jedan.

Splićani se okreću lovu na doigravanje drugog razreda regionalne lige, gdje se trenutno nalaze da diobi četvrte pozicije s Rogaškom, te nadolazećim izazovima u hrvatskom prvenstvu.