Hrvatska
Regija
Splićani put putuju

Splićani put putuju

Autor: KK Split

Šest dana na putu, dva gostovanja, 1549 kilometara, prema procjenama igrači će biti oko 23 sata u autobusu...

Šest dana na putu, dva gostovanja, 1549 kilometara, prema procjenama igrači će biti oko 23 sata u autobusu... Pred Splitom je veliki izazov, kako putovanja, tako i utakmica. Najprije u srijedu od 18 sati u sklopu 9. kola Druge ABA lige "žuti" gostuju na vrućem terenu kod Borca u Čačku, a u subotu u 19 sati igraju dvoboj HT Premijer lige u Zaboku protiv istoimenog domaćina. Krenula je ekspedicija Ivice Skelina u utorak ujutro u 8 sati, vratit će se kućama u nedjelju oko 4 ujutro.

 - Borac je momčad, koja ima odlične bekove, jako su prodorni, kreativni, stvaraju puno otvorenih šuteva, na to moramo obratiti pažnju. U šutiranju imaju isti broj pokušaja za tri, kao i za dva. Ispod koša su dobri, posebno s Balabanom, koji ima odličnu igru leđima. Zahtjevan zadatak je ispred nas. Svjesni smo gdje pripadamo, mjesto nam je u sredini, ove utakmice moramo iskoristiti na najbolji znači, a to znači da se kroz dobru igru pokušamo nametnuti, bez opterećenja. Ispred nas je zahtjevan tjedan, čeka nas puno vožnje autobusom, trebat će to fizički izdržati - rekao je trener Splita Ivica Skelin.

 Mladi centar Mario Špaleta, koji u posljednje vrijeme dobiva značajniju minutažu svjestan je što se od suigrača i njega očekuje.

 - Moramo pokušati zaustaviti njihovu leđnu igru i skok u napadu, morat ćemo se dobro pomučiti. Svaki igrač mora dati sve od sebe. Mi visoki ćemo imati dosta posla, puno ćemo se morati namučiti da zaustavimo njihove centre. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako i ovu - kazao je Špaleta.