Hrvatska
Regija
Splićani sjajnom igrom preplivali Mornare, trener gostiju Pavićević prognozirao pobjedu Hajduka protiv Dinama

Splićani sjajnom igrom preplivali Mornare, trener gostiju Pavićević prognozirao pobjedu Hajduka protiv Dinama

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Split je živ!

Uz odličnu podršku navijača Split je na Gripama, u 22. kolu AdmiralBet ABA lige svladao Mornar s 76:67 (23:17, 25:13, 13:14, 15:23). 

"Žuti" su ušli u utakmicu iznimno motivirani, prvo poluvrijeme odigrali su možda i najbolje ovosezonske minute. Na semaforu je svijetlilo 48:30, s tim da je momčad Srđana Subotića u jednom trenutku vodila i s 44:22. Već tada se vidjelo po svemu da pobjeda "Žutih" neće biti upitna. Odličan je bio Shawn Jones (18 poena, 8 skokova), Toni Perković i Shannon Shorter postigli su po 14 poena, Karlo Žganec imao je 11 skokova, a Roko Ukić je maestralno vodio svoju momčad do pobjede.

- Ostvarili smo iznimno važnu pobjedu. Ušli smo energetski dobro u utakmicu, postavili se kako treba. Ovaj put smo imali vremena za pripremu, nismo radili greške iz prethodnih utakmica. Idemo dalje, hvala publici na velikoj podršci - rekao je Subotić.

Kod gostiju prvi strijelac bio je Marko Jeremić s 20 poena, a trener Mornara Mihailo Pavićević priznao je zasluženost pobjede Splita.

- Čestitam momčad Splita i kolegi Subotić na zasluženoj pobjedi. Ušli su s mnogo više energije od nas, narodski rečeno više su željeli pobjedu od nas. Mi smo u dosta ozbiljnim zdravstvenim problemima, ispali su nam iz stroja Gordić, Mihailović, Miković, Mosley je igrao nakon što je došao iz sobe... Ali što je tu je nema kuknjave - rekao je Pavićević, veliki navijač Hajduka, koji nije propustio poželjeti "bijelima" pobjedu u derbiju protiv Dinama.

- Bit će 2:0 za Hajduk, a brat i ja nismo u mogućnosti ostati gledati derbi, ali stižemo na finale kupa ako ne budemo imali utakmicu.