Hrvatska
Splićani slavili u dvoboju dalmatinske mladosti

Splićani slavili u dvoboju dalmatinske mladosti

Autor: Paulo Sarić

Zadar se držao do sredine treće dionice, a onda je do izražaja došla kvaliteta domaćina.

Kadeti Splita savladali su vršnjake iz Zadra u dalmatinskom derbiju Jedinstvene kadetske lige rezultatom 93-63 i došli do svoje sedme pobjede u natjecanju. Momčad Srđana Subotića opravdala je ulogu favorita i zahvaljujući raznovrsnoj igri i čak 13 asistencija više ostavila Selinove momke na samo četiri pobjede u dosadašnjih devet kola.

Zadrani su poveli 0-2 košem Nika Manojlovića, no bilo je to jedina prednost momaka u plavome na utakmici. Domaćini su vrlo brzo preuzeli kontrolu nad susretom te su se serijom 17-4 već u sedmoj minuti odvojili na dvoznamenkastu prednost. Razbudilo je to igrače Marka Selina koji su podigli intenzitet u obrani te do kraja prve četvrtine nisu primili niti poena iz igre pa su tricom Dina Ninčevića na otvaranju druge dionice prišli na samo posjed zaostatka (20-18).

Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj borbi, no onda je krenuo novi nalet 'žutih'. Stipe Omrčen je polaganjem pokrenuo seriju svoje momčadi 14-0 pa je na isteku 18. minute na semaforu svijetlilo 38-23. Na odmor se otišlo s 12 koševa viška za Subotićeve momke koji su u istom ritmu nastavili i u drugom poluvremenu.

FOTO: KK Split/ Ivica Čavka

Zadrani su, doduše, zahvaljujući periodu dobre igre sredinom treće četvrtine nakratko prišli na jednoznamenkasti zaostatak (47-39), no uskoro je do izražaja došla veća kvaliteta domaćina. Mladi su Splićani ubacili u brzinu više i limitirali goste na samo tri poena do kraja treće četvrtine čime su praktički riješili pitanje pobjednika.

Do kraja je prednost nastavila rasti te je u nekoliko navrata iznosila i plus 32 prije nego je Duje Brala u posljednjem napadu pogodio za konačnih 93-63.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Omrčen sa 16 koševa i sedam skokova, a vrijedi istaknuti i dobre partije Ivana Perasovića koji je dodao 14 poena, kao i Karla Fulgosija i Viktora Šarića koji su ubacili 11, odnosno osam koševa čemu je potonji dodao i 11 uhvaćenih lopti dok je bolji od ostalih u gostujućim redovima bio Brala s 14 poena i osam skokova.