Hrvatska
Splićani slomili žilavi Dubrovnik

Splićani slomili žilavi Dubrovnik

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Večer Mate Kalajžića

Pobjedom protiv Dubrovnika 91:77 u 14. kolu FAVBET Premijer lige Split se oprostio od 2023. godine što se tiče domaćih utakmica na Gripama.

Dubrovnik je bio žilav, na krilima Petra Dubelja (21 poen), Tomislava Cvitkovića (18 poena) i Javona Levija (11 poena, 10 skokova) gosti su se držali na pristojnoj distanci, ali momčad Slavena Rimca je prekvalitetna i premoćna da bi u ovom trenutku dopustila iznenađenje.

Manje od 48 sati prošlo je od prethodne utakmice, znali smo da ćemo pobijediti, ali da ćemo je teško prelomiti. Bilo je nedovoljno koncentracije da se slomi protivnik koji ima kvalitetu. Sada se okrećemo Zaboku, ta kup utakmica nam je najbitnija do sada – kazao je trener Splita Slaven Rimac.

U njegovoj ekipi DJ Funderburk ubacio je 18 poena, Mate Kalajžić imao je odličan učinak (16 poena, 7 skokova, 9 asistencija), standardan je bio Shannon Shorter sa 15 poena, a svoj doprinos pobjedi dali su Lewis Sullivan s 12 i Toni Perković s 10 poena.

Split je u dobrom momentu, ovo je druga ekipa u odnosu na onu našu prvu utakmicu. Dobro smo se držali veći dio utakmica, možemo biti zadovoljni. Nedostaje nam igrača u rotaciji, kada krenemo s izmjenama rezultat padne. Čestitam svim mojim igračima na otporu spram Splita, koji je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih hrvatskih ekipa – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Standings provided by Sofascore