Hrvatska
Splićani traže novu pobjedu za skok na tablici

Splićani traže novu pobjedu za skok na tablici

Upitan nastup Junakovića.

Košarkaši Splita su u posljednje vrijeme podignuli razinu svojih igara. Poklopilo se to s povratkom Matea Kedže na parket i većom participacijom rekonvalescenta Gorana Filipovića u igri. Momci Ivice Skelina u međuvremenu su upisali tri pobjede uz, doduše, i tri poraza, no pritom su pružili vrlo dobar otpor favoriziranim protivnicima. U Zadru i Novom Mestu su imali šut za pobjedu, dok su protiv Cedevite pali tek u posljednje dvije-tri minute.

Nakon što su u srijedu bez problema svladali Ohrida, Splićani se okreću obvezama u HT Premijer ligi. Sutra na Gripe dolazi KK Zagreb koji je unatoč rasipanju prošlosezonske momčadi i igranju većinom s juniorima u dosadašnjem tijeku prvenstva upisao tri pobjede, jednako kao i Split, te se nalazi na osmom mjestu na tablici.

- Nama je domaća liga prioritet. Ne bježimo od uloge favorita. Igramo dvije utakmice tjedno, ali moramo od starta nametnuti svoj ritam. Imamo problema sa sitnim ozljedama i na raspolaganju nećemo imati Kanaeta i Omrčena. Uz pravi obrambeni pristup utakmicu možemo odvesti u jedan smjer, a to je pobjeda. Zagrebu su prije početka natjecanja predviđali lošu sezonu, no oni imaju tri pobjede. Glavna uzdanica im je Junaković, ali ako njega i ne bude imaju tri-četiri igrača na koje se treba obratiti pažnju - rekao je pomoćni trener dalmatinskog sastava Ante Marović, koji se osvrnuo i na ždrijeb Kupa Krešimir Ćosić koji je u osmini-finala spojio dva povijesno najuspješnija hrvatska kluba Cibonu i Split - Cibona je veliki klub kao i mi. Dajemo im veliki respekt, ali ih se ne bojimo - zaključio je Marović.

Utakmica protiv Zagreba na rasporedu je u subotu, s početkom u 19 sati.