Hrvatska
Regija
Splićani žele osvetiti jedini domaći poraz u regionalnoj ligi

Splićani žele osvetiti jedini domaći poraz u regionalnoj ligi

Autor: Paulo Sarić

U Sloveniji vlada puna mobilizacija pred dolazak dalmatinske momčadi.

KK Split sutra u 16. kolu Druge ABA lige gostuju kod prvoplasirane momčadi na ljestvici slovenske Sixt Primorske. Ekipa koju s klupe vodi nekadašnji igrač Cibone Jurica Golemac nalazi se na omjeru 11-4 te s četiri pobjede u posljednjih pet utakmica dočekuje hrvatsku momčad sa željom da napravi dodatni korak ka osiguravaju doigravanja.

- Pred nama je utakmica s jako opasnim protivnikom. Riječ je o talentiranoj momčadi koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Gosti nemaju rezultatski imperativ te će moći opušteno pristupiti dvoboju pa ćemo morati dati sve od sebe, prvenstveno u obrani, kako bismo došli do pobjede koja bi nas ostavila u borbi za završni turnir Druge ABA ligerekao je Golemac u najavi sutrašnjeg susreta.

Jedan od najboljih igrača koparske momčadi je hrvatski B reprezentativac s kineske turneje Marijan Čakarun koji u regionalnom natjecanju prosječno bilježi 13.1 poen uz gotovo sedam skokova po susretu. Visoki je Zadranin dobro poznati treneru Skelinu koji ga je vodio prošlo ljeto u Kini.

- Split je odlično posložena momčad koja spada u sam vrh Druge ABA lige. Imaju dosta igrača koji nam mogu stvoriti probleme pa ćemo morati dati sve od sebe ne bismo li ostali na vrhu ljestvice – kazao je Čakarun.

FOTO: Split/Ivica Cavka

U prvom ovosezonskom susretu igranom u Splitu prije nešto manje od tri mjeseca slavila je Primorska rezultatom 75-82. No, u odnosu na taj dvoboj obje su momčadi promijenile sastave pa se u Sloveniji očekuje drugačija utakmica, prije svega jer će Dalmatinci moći računati na iskusnog Matea Kedžu.

Igramo kod prve momčadi lige. Vidjeli smo i na Gripama njihovu snagu, a sada imaju i novog igrača, slovenskog reprezentativca Matica Rebeca te su jači nego u prvoj utakmici kada smo igrali s njima. Mi moramo gledati našu igru. Do sada smo na gostovanjima pokazivali dva lica, ili smo bili jako blizu ili smo gubili velikom razlikom. Ovaj prvi scenarij moramo ponoviti. Za pobijediti u ligi koja je izrazito domaćinska treba imati igru i puno više samopouzdanja i mirnoće u ključnim trenucimaizjavio je Ivica Skelin uoči puta u Kopar.

Splićani su prije nekoliko dana doveli dvojicu igrača, Roka Galića i Luku Katuru koji bi im trebali pomoći u nastavku natjecanja, a kako sezona odmiče sve više vremena na parketu dobiva i mladi Zadranin Mario Špaleta koji je ponajbolju partiju u regionalnom natjecanju odigrao protiv druge slovenske momčadi Rogaške.

Primorska nas je jedina dobila na našem terenu. Idemo vratiti tu pobjedu. Dosta smo utakmica na gostovanjima nesretno izgubili te je očito da moramo puno više energije i borbenosti nego do sada – smatra Špaleta.

Utakmica se igra u srijedu, s početkom u 18 sati, u dvorani Bonifika.