Hrvatska
Splićanima dolazi dvanaest gladnih Vukova

Splićanima dolazi dvanaest gladnih Vukova

Autor: KK Split

Šundov je posljednju polusezonu odlučio odigrati volonterski.

Bruno Šundov, 221 centimetar visoki centar, koji se nakon dvadeset godina vratio u redove Splita protiv Cibone će debitirati u žutom dresu. Prije dvadeset godina, bez nastupa za prvu momčad, otišao je s Gripa i sada se vratio kući. Premijeru će imati u dvoboju osmine finala kupa Hrvatske, u utakmici, koja odlučuje o plasmanu na završni turnir osmorice, na Gripe u nedjelju u 18 sati stiže Cibona.

- Odavno mi je želja bila zaigrati za Split. Vratio sam se na zalasku karijere, ali nikad nije kasno. Jako se veselim narednim danima. Hvala i upravi i treneru na razumijevanju. Definitivno mogu „dati ruke“ i pomoći mladim igračima u sazrijevanju. Nisam tu da bih im uzimao minutažu. Trener Skelin me vodio u juniorima te imamo jako korektan odnos. Igrao sam za njega i u Pepinsteru i bit ću mu desna ruka i na terenu, i u svlačionici - kazao je Šundov.

Bruno će igračku karijeru završiti u redovima  dalmatinske momčad, ali i nakon toga namjerava ostati u košarci.

- A što, da otvorim kafić i budem šef? Želja mu je ostati u košarci. Njome se bavim već 25 godina. No, sad sam fokusiran na ostatak sezone – rekao je nekadašnji član Dallas Mavericksa koji je otvoreno kazao da igra za nula kuna - to je specifična situacija, ja tu igram volonterski. Ugovor je na nula kuna. To je bila isključivo moja želja, želim pomoći i na taj način što me dodatno veseli - kazao je Bruno.

FOTO: KK Split

Nakon jako dobre prošle sezone, Split je u tekuću ušao opterećen ozljedama pojedinih igrača, a dodatni problem stvara i igranje na dva fronta. Stoga su rezultati nešto lošiji nego lani.

- Imamo dosta mladu ekipu te nam nedostaje iskustva. Jedino je Kedžo iskusniji. Momci treniraju 50 posto bolje nego što igraju. Treba im malo slobode da intenzitet treninga pretoče na utakmicu. Potencijal je tu, samo treba pustiti ručnu – smatra Splićanin koji je u dugoj i bogatoj karijeri igrao i za Cibonu. A upravo je ona idući suparnik Skelinova sastava.

- Ante Nazor je definitivno unio živost u momčad. Igraju jako agresivno, na treningu grizu parket. Oni su kao dvanaest gladnih zvijeri. Ako ne budemo parirali njihovoj energiji onda ćemo imati problema - zaključio je Šundov.

Na njegove riječi nadovezao se trener Ivica Skelin.

- Cibona je jedan od tri najteža protivnika sezone. Imaju puno individualne kvalitete i iskustva. Nije ih lako braniti. Nisu to samo Žorić i Tomas, ima i ostalih. U zadnje vrijeme dižu se Novačić i Rozić. Teško je kazati odakle prijeti prava opasnost. Treba zaustaviti njihovu unutarnju igru. Moramo im prvo fizički parirati, a onda možemo govoriti o svemu ostalom - rekao je strateg Splićana koji nije krio zadovoljstvo povratkom Šundova - svojim će iskustvom ukazat momcima na neke stvari. Nije isto kada samo govori trener. U nekim smo situacijama smo prenervozni, igramo s premalo strpljenja.

U Splitu vlada veliki interes publike te se očekuju pune Gripe.

- Šteta što se već sada sastajemo s Cibonom, ali takav je ždrijeb. Protiv Cibone će biti više ljudi nego do sada, u dosadašnjem tijeku sezone nismo ni imali ovako atraktivnog protivnika - zaključio je Skelin.

Utakmica se igra u nedjelju, s početkom u 18 sati.