Hrvatska
Splićanin Duje Lisica potpisao za Ribolu

Splićanin Duje Lisica potpisao za Ribolu

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Dvadesetogodišnjak

Dvadesetogodišnji bek, Splićanin Duje Lisica, novi je član naše seniorske momčadi. Nakon što je cijeli omladinski staž proveo u KK Split i sa 'žutima' potpisao prvi Ugovor o igranju, dogovorom klubova stekao je pravo nastupa i za KK Podstrana. 

Sa novim suigračima izborio je ulazak u Prvu ligu, što je bio dobar razlog da u KK Podstrana provede još jednu, lanjsku sezonu, u kojoj se također nametnuo kao jedan od nositelja igre. Odigrao je ukupno 22 prvoligaške utakmice na kojima je u prosjeku postizao 12.1 poen za 26 minuta provedenih na terenu.

Najbolje utakmice sezone bile su mu protiv zadarskih Jazina (28p-8s-7a-5ol), zagrebačke Hermes Analitice (23p-5s-6a) i pulske Stoje (30p-8s-2a-3ol).

Duje je rođen 2004. godine, a košarkaški se razvijao u generaciji splitskog kluba koja je zajedničko igranje u žutom dresu zaključila osvajanjem trećeg mjesta na Prvenstvu Hrvatske za juniore. Naš novi igrač bio je i članom ekipe koja je prije dvije sezone nastupila na juniorskom turniru regionalnih ABA ligaša.

''Sretan sam što sam pozvan od strane kaštelanskog prvoligaša. Siguran sam da ću ukazano povjerenje opravdati dobrim igrama, a nadam se i dobrom ekipnom rezultatu. Smatram da dolazim u odličnu sredinu za razvoj mladih igrača i da ću zajedno s klubom ostvariti sve sportske ambicije'', izjavio je Duje nakon potpisivanja ugovora.