Hrvatska
Splićanke skinule skalp prvakinjama Hrvatske, Zagreb bolji od Šibenika

Splićanke skinule skalp prvakinjama Hrvatske, Zagreb bolji od Šibenika

U glavnom gradu glavne su Splićanke.

U 2.kolu Prve ženske lige košarkašice Medveščaka doživjele su domaći poraz od Splita 67:63. Gošće su slavile nakon produžetka u susretu s dva poluvremena. Već nakon prve četvrtine Split je najavio moguću pobjedu dobivši taj period igre 24:11. Na poluvremenu je bilo 37:22, a povratak Medekica je počeo u trećoj četvrtini kada su stigle na zaostatak 45:42. Vodio je Split 57:52 na ulasku u posljednje tri minute, a Medveščaku je produžetak donijela trica Ane Petrak. Produžetak tricom otvara Josipa Silov, a nakon četiri uzastopna poena Anje Majstorović i prednosti 61:60 pobjedu gošćama donose Anja Miše i Tea Buzov.

Silov je s 21 poenom predvodila Split, a Anamaria Škaro je dodala 16. Kod Medveščaka Majstorović je ubacila 16 poena uz 13 skokoa, Matea Tadić je dodala 11 uz 7 asista, a svoju napadačku večer nije imala Iva Todorić koji je uz 17 skokova ubacila 7 poena i šut 2/17. 

Zagreb je protiv Šibenika slavio 77:55 i upisao drugu pobjedu. Gošće su nadu gajile do poluvremena (35:28). Anja Škara je ubacila 16 poena uz 8 skokova, Povratnica Antonia Jurić je dodala 12, a Marijana Mamić 11. Sara Plavljanin je upisala 10 asista, a kod Šibenika najviše je ubacila Mia Vukšić (14).

”Kontrolirali smo utakmicu od samog početka i zasluženo pobjedili. Potencijal ove ekipe još uvijek nije poznat jer nijedna igračica nije na maksimumu. Nadam se da će nas ozljede zaobići i da u svakoj slijedećoj utakmici pokežamo bolju igru i nešto više.”..kazao je nakon susreta trener Zagreba Đuro Simon.