Hrvatska
Splićanke u finalu Prvenstva Hrvatske nakon 25 godina

Splićanke u finalu Prvenstva Hrvatske nakon 25 godina

Autor: ŽKK Split

Splićanke su na domaćem terenu u trećoj utakmici poluzavršnice doigravanja svladale Pulu s 93:73

Splićanke su na domaćem terenu u trećoj utakmici poluzavršnice doigravanja svladale Pulu s 93:73

Večer za pamćenje splitskih košarkašica. Uspjele su u "majstorici" pobijediti gošće iz Pule i tako se nakon 25 godina ponovno naći u završnici Prvenstva Hrvatske, gdje ih u seriji na tri pobjede čeka peterostruki prvak Medveščak. Time su ostvarile cilj postavljen na polovici prvenstva kojeg su gledale s prve pozicije.

Gledatelji su dobro popunili dvoranu i vidjeli utakmicu karijere Katarine Puljić koja je svoja 43 indeksna poena zaslužila s 29 koševa (ukupan šut 10/13, od toga šut za tricu 5/6), 10 asistencija, 9 iznuđenih prekršaja, 4 osvojene lopte a da pritom nije imala nijednu izgubljenu loptu i 3 skoka.

Odlično je kod Splita odigrala i Josipa Silov koja je u svoja 24 koša ugradila 4 trice.

Istaknuli smo dvije domaće igračice ali Split je uspio zahvaljujući velikom srcu i timskoj igri i zato pohvale idu svim igračicama i naravno trenerima koji su ih vodili do velikog uspjeha.

U redovima Pule odlično je igrala Anja Perko s 31 košem, ali nije mogla sama pratiti Split jer je bila jedina s dvoznamenkastom realizacijom.

Već po običaju domaće su na svom parketu započele nervozno i gošće su to iskoristile, dobivši 1. četvrtinu 18:15. Sredinom 2. četvrtine krenula je splitska euforija i velikom serijom 19:0 prelomljena je utakmica. Nakon vodstva Splita 37:23 razlika se više nije spuštala ispod 14 koševa.

STATISTIKA 

Boran Grgin trener Splićanki: „Večeras mi je bio poseban gušt voditi ekipu u ovom ambijentu i zato odmah na početku hvala svima što su nas došli podržati. Žuti šalovi, bubnjevi, pjesma i navijanje od prve do zadnje minute - to je ono za što se trenira i igra. Mojim igračicama i stožeru sve pohvale, sigurno je postojao pritisak nakon lošeg igre u napadu u prošloj utakmici u Puli, ali pokazale su da su najbolje kad je najpotrebnije. Znali smo da ćemo opet imati dosta otvorenih šuteva za 3 poena na zonsku obranu Pule i kroz treninge je bilo jedino bitno da igračice shvate da imaju moju punu podršku da svaki takav šut i "uzmu". Danas nam se vratilo na najbolji mogući način, od 4-30 nekidan u Puli došli smo do 11-26 za 3 poena na večerašnjoj utakmici. U obrani smo svjesno zonirali s Perko što je ona iskoristila na najbolji mogući način, ali limitirali smo im ostale jake karike i to je bio ključ pobjede. Sad nam slijedi dan-dva rekuperacije i pripreme za finalnu seriju u kojoj želimo pružiti svoj maksimum."