Hrvatska
Splićanke uvjerljive protiv lidera prvenstva, Trešnjevka zamrznuta na -18

Splićanke uvjerljive protiv lidera prvenstva, Trešnjevka zamrznuta na -18

Autor: Branko Tabak

Drugi poraz Trešnjevke u nekoliko dana.

Mogu li Splićanke iznenaditi Trešnjevku? -  naslov je s kojim smo najavili 14 kolo Prve ženske lige. I kao da smo slutili iznenađenje. Ne samo da su Splićanke nanijele prvi prvenstveni poraz Zagrepčankama već su slavile s uvjerljivih 80-62.

Koliko su domaće djevojke bile dominantne najbolje govori podatak da nisu dopustile gošćama niti jedno vodstvo. Krenulo je sa 7-0 nakon čega su se Zagrepčanke vratile na 21-21. Ponovno su Splićane pobjegle, ovaj puta na 49-37, ali ovaj puta povratka za Trešnjevku nije bilo. U 36. minuti bile su na -20 (71-51) i duboko se smrzavale do kraja utakmice.

Josipa Silov (18), Antonija Chiabov (17) i Marijana Mamić (17) bile su prve violine uigranog splitskog orkestra čijoj su se pobjedi razveselile i igračice Medveščaka koje su teškom mukom slavile kod Raguse te se na vrhu poretka izjednačile s Trešnjevkom.

Kod gošći najefikasnije su bile Anđela Katavić sa 17 i Nika Muhl sa 16 poena. Ovo je drugi teški poraz Trešnjevke u svega nekoliko dana. U WABA ligi prizemljila ih je ekipa Medveščaka koja je slavila 61-40