Hrvatska
Spliska veteranska (vele)sila blsitala na Zadar Mastersu: Tri ekipe, samo dva poraza

Spliska veteranska (vele)sila blsitala na Zadar Mastersu: Tri ekipe, samo dva poraza

Fjaka prva, Adriatic drugi, Vitalac s jednim porazom peti...

Proteklog vikenda veterani splitskog Adriatica ostvarili su veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta na turniru u Zadru.

Zadar Masters je najjači veteranski turnir u regiji i ove godine je nastupalo 46 ekipa u 5 muških i jednoj ženskoj starosnoj kategoriji, a Adriatic je nastupio u najmlađoj kategoriji, za igrače starije od 35 godina.

Prvog dana turnira veterani iz Splita pobjedili su favorite, domaću ekipu Puntamika. U najljepšoj utakmici turnira, pred prepunim gledalištem male dvorane na Višnjiku, mahom domaćih navijača, Adriatic je odnio pobjedu 49:45. 

Foto: Iva Perinčić (Basketball.hr)

U drugoj utakmici rutinski je pobijeđeno Krško 51:39, da bi Adriatic pokleknuo tek u finalu protiv druge domaće momčadi, Jazine Euroherz Osiguranje. 

Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

U čvrstoj i kvalitetnoj finalnoj utakmici pobjedu je odnijela ekipa Jazina (73:62) koja je specijalno za ovu priliku bila pojačana sa četiri još aktivna drugoligaška igrača, Mimicom, Šundovom, Češkovićem i Roguljićem.

Za Adriatic su nastupili: Josip Glavinić, Luka Žitko, Duje Kaliterna, Ante Bilić, Damir Požgaj, Ante Sanader, Igor Sumić, Ivica Žuro, Slavko Brzić, Raul Hodžić, Petar Maleš i kapetan Marko Dujić. Trener je bio Nediljko Lončar sa pomoćnicima Zoranom Špraljom, Željkom Gizdićem i Markom Lončarom.

Od ostalih splitskih ekipa na turniru su nastupili i veterani Vitalca u kategoriji 50+, te usprkos samo jednom porazu zauzeli 5. mjesto u konkurenciji 12 ekipa, te veteranke Fjaka Split koje su bile najbolje u ženskoj konkurenciji.

Fjaka - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Vitalac (crni dresovi) - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)