Hrvatska
Split srušio Alkara, Rimac poslao poruku Zabočanima

Split srušio Alkara, Rimac poslao poruku Zabočanima

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Dugo je Alkar pružao otpor

Siguran je bio Split protiv Alkara u 24. kolu FAVBET Premijer lige, na kraju je bilo 89:68 (19:13, 23:26, 23:15, 24:14). Sinjani su pružili solidan otpor, držali se dobar dio utakmice, ali kad bi Split ubacio u višu brzinu razlika na semaforu se penjala što se posebno vidjelo u posljednje dvije četvrtina u kojima je Alkar ubacio tek 29 poena. Prvi strijelac kod Splita bio je Shannon Shorter (18 poena, 4 skoka, 5 asistencija, šut za tri 4:5), DJ Funderburk je dodao 14 poena, a dvoznamenkasti su još bili Sullivan, Kalajžić i Kučić.

- U prvom dijelu bili smo koncentrirani prvih pet minuta, kasnije nismo bili pravi i Alkar je vidio da može igrati s nama. U nastavku smo imali bolji pristup, kad smo uhvatili napadački ritam i protok lopte bilo je puno bolje. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu, sad nas čeka Zabok, koji nas je nedavno pobijedio i bit ćemo motivirani da im vratio za taj poraz - rekao je trener Splita Slaven Rimac.

U redovima Alkara ponajbolji je bio Pavle Marčinković (10 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene).
- Odigrali smo jako dobru utakmicu s Cibonom i dvije prve četvrtine protiv Splita. Teško je protiv tako jakih ekipa spojiti dvije odlične utakmice. Imali smo 19 izgubljenih lopti, tada je Split radio razliku. Mi gledamo prema sljedećim utakmicama, Split je ozbiljna momčad, uz Zadar prvi favorit za prvaka - kazao je trener Alkara Damir Milačić.

 

Tekst: Ozren Maršić
Foto: Ivica Čavka/KK Split 

Standings provided by Sofascore