Hrvatska
Regija
Split bez doigravanja; Rimac poručio: Da bi se ozbiljnije igralo sa Zvezdom treba imati pet-šest dana za pripremu

Split bez doigravanja; Rimac poručio: Da bi se ozbiljnije igralo sa Zvezdom treba imati pet-šest dana za pripremu

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Veljko Martinović

I da oni imaju slab dan

Pobjeda je nosila plasman "Žutih" u doigravanje, ali vodeća ekipa lige bila je prevelik zalogaj, Split je 26. kolu AdmiralBet ABA lige na Gripama poražen protiv Crvene Zvezde s 73:92 (19:25, 18:24, 19:17, 17:26).

 "Žuti" tri četvrtine bili tu negdje, na korak (49:55 u 24. minuti), ali kvaliteta gostiju, kad god bi se Split približio, došla je do izražaja. Najefikasniji kod Splita bio je Lewis Sullivan (21 poen za 20 minuta na parketu), Toni Perković ubacio je 16 poena (trice 4:6).

Ne može se reći da se nismo borili, pokazali smo reakciju, ali prevelika je razlika. Da bi se ozbiljnije igralo sa Zvezdom treba imati pet-šest dana za pripremu i da oni imaju slab dan. Ovo nam je 14 utakmica u 35 dana, puno je tu kilometara u autobusu, nedostatka treninga - rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Iza Splita je 11 pobjeda u ligi čime je poravnat najuspješniji učinak otkako je regionalnog natjecanja.

- Ostaje žal za doigravanjem, bili smo u prilici i trebali smo je zgrabiti, ali s obzirom na start možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili u ABA ligi - kazao je Rimac.

Split: Funderburk 12, Perković 16, 3 as, Shorter 13, 4 sk, 3 as, Sullivan 21, 8 sk, Kalajžić 2, 3 sk, Tišma, Runjić 2, Kučić 4 as, Vuko 3 sk, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 7.

Standings provided by Sofascore