Hrvatska
FOTO: Fešta na Gripama, pala je Cibona

FOTO: Fešta na Gripama, pala je Cibona

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Počela je HT Premijer liga

Split je u derbiju 1. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Cibonu s 84:71 (17:17, 17:18, 28:22, 22:14). Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, gosti su na odmor otišli s minimalni 35:34, pa u prve dvije minute nastavka otišli na 41:34, ali tada je uslijedilo buđenje "Žutih". Serija 14:2 nagovijestila je pobjedu Splita, prednost je rasla iz minute u minuti da bi minutu i pol prije kraja na semaforu, nakon trice Dominika Mavre svijetlilo plus 20 (84:64). Kod Splita prvi strijelac bio je Shorter s 21 poenom, Runjić je dodao 16, Đogo 14, a Mavra je uz 12 poena upisao i 6 asistencija.

- Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, u određenim dijelovima utakmice pokazali smo način na koji želimo igrati. Da je bilo briljantno, i nije, jer bi to značilo da ne možemo bolje, ali bilo je timski jako dobro, energetski i obrambeno odlično. Hvala navijačima na podršci, pokazali smo im da vrijedi doći na Gripe - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Cibonin trener Josip Sesar na kraju nije mogao biti zadovoljan rezultatom. Svi njegovi igrači upisali su se u strijelce, ali nitko nije posebno iskakao osim Kapuste (14 poena) u jednom dijelu utakmice.

- U prvom dijelu imali smo dobar ritam, kao i na početku treće četvrtine. Onda nas je jednostavno sasjeklo i Split je uzeo utakmicu pod svoju kontrolu. Šteta da ovo nije bilo na televiziji, da ovo svi vide - kazao je Sesar.