Hrvatska
Split i Cedevita potvrdili uloge favorita, Zabok iznenadio Dinamo

Split i Cedevita potvrdili uloge favorita, Zabok iznenadio Dinamo

Autor: Teo Cilar

Sve tri današnje utakmice HT Premijer lige završile s velikom razlikom.

Tri utakmice, tri uvjerljive pobjede Splita, Cedevite junior i pomalo neočekivano posljednje plasiranog Zaboka u gostima kod Dinama. 

Susret između Dinama i Zaboka bio je neizvjestan u prvoj četvrtini nakon koje je Zabok vodio 28:32. Prednost su gosti do poluvremena povisili na plus 16 da bi u drugom poluvremenu uspješno održavali stečenu prednost, a na kraju je još malo podebljali za konačnih 83:107. Ivan Vučić najbolji kod poraženih s 21 poenom te 4 skoka i 2 asista. Zabok je imao tri vrlo raspoložena igrača. Marko Perović je ubacio 28 uz 11 skokova, Lukša Buljević je zabio 23, a Antonio Črnjević 22 uz 7 skokova. 

Split je odmah u prvoj četvrtini odagnao sve dileme oko pobjednika dobivši taj period s 10:26. Žuti su bili polji i u preostale tri četvrtine te su na kraju slavili s uvjerljivih 71:104. Najbolji kod Splićana Shannon Shorter i Lewis Sullivan s po 18 poena dok je Lovre Runjić ubacio 16. Kod Bosca je Luka Krajnović ubacio 21 uz 4 skoka.

Cedevita junior se mučila u prvoj četvrtini protiv žilavog Alkara, taj su period dobili s 24:21 da bi u iduće dvije četvrtine potpuno razbili goste i u posljednji period ušli s 29 poena prednosti. Gosti iz Sinja koriste opuštanje Cedevite u posljednjoj dionici te znatno ublažuju poraz. Domaćini su na kraju slavili s 100:87. Od petorice dvoznamenkastih u redovima pobjednika najviše je ubacio Josip Batinić, 18 poena dok je Saša Ciani ubacio 16 uz 11 skokova. Kod Alkara Mladen Tomašević 16 poena dok je Lovre Bašić zabio 15 uz čak 12 asistencija.