Hrvatska
Split i dalje savršen, kada zapne tu je Jamel Morris

Split i dalje savršen, kada zapne tu je Jamel Morris

Autor: Branko Tabak

Žuta bajka.

Žuto savršenstvo traje. I u četvrtoj utakmici sezone 'žuti' su upisali pobjedu, treću u ABA 2 ligi. Na Gripama su igrači trenera Vladimira Anuzulovića pobijedili Rogašku 81-69. 

Do 18. minute bila je to izjednačena utakmica. Kod rezultata 34-30, kreće serija Splićana od  12-0 te je u 22. minuti bilo, pokazat će se, nedostižnih 46-30.

Veliku je seriju tricom otvorio Maj Kovačević, s još jednom se nadovezao Tomislav Gabrić, a točku na i prvog poluvremena stavio je Mate Kalajžić (42-30). Nakon izlaska iz svlačionica Split je nastavio niz, za dva poena zabili su Cobbins i Morris.

Rogaška je bila na koljenima. Split je počeo igrari za gušt i publiku. U 25. minuti, nakon nove Morrisove trice bilo je 54-35. Rogaška je priprijetila s dva projektila Davisa i Mijovića (54-41) te primorala Anzulovića da na time-outu primiri svoje igrače nakon čega je prvo Šantelj približio goste na 54-43, da  bi potom Morris zabio pet povezanih poena i asistirao Kovačeviću za (61-43). S linije slobodnih bacanja Slovenci su do ulaska u posljednju četvrtinu smanjili zaostatak na 61-47. 

Pad u splitskoj igri nastavljen je u zadnjoj dionici, srećom Rogaška nije koristila sve ponuđeno, otvorene šuteve i slobodna bacanja, pa su se domaćini držali na dvoznamenkastoj prednosti. Zabio je dva puta u tim opasnim trenucima  Marčinković, no gosti se nisu počeli gasiti niti kada je Veljačić pogodio tricu za 69-55. Brzom tricom uzvratio je Vašl (69-58).  Split, međutim, ove sezone u svojim redovima ima Morrisa koji tricom četiri minute prije kraja odvodi svoju momčad na 74-58. Svaki otopr Slovenaca tu je bio slomljen.

U splitskim redovima istaknuo se se Jamel Morris s 24 poena te po 3 skoka i asistencije, Maj Kovačević koji je zabio 15 poena dok je Pavle Marčinković  imao po i skokova i  po 3 osvojene lopte i asistencije. Kod Rogaške prvo ime bio je Rashun Davis koji je postigao 24 poena.