Hrvatska
Split i šesti puta ove sezone bacio Cibonu na koljena i napravio prvi korak prema finalu

Split i šesti puta ove sezone bacio Cibonu na koljena i napravio prvi korak prema finalu

Jovanović: Izostanak Prkačina nije alibi.

Split je u polufinalnoj seriji HT Premijer lige na Gripama svladao Cibonu s 95:80 (22:27, 25:17, 30:19, 18:17) i poveo s 1:0 u seriji. Cibona je bolje otvorila utakmicu, Split je do poluvremena ipak preokrenuo, otišao na odmor s plus 3 (47:44), a onda su "Žuti" u trećoj četvrtini u potpunosti razbili goste i riješili pitanje pobjednika. Splitu je ovo šesta ovosezonska pobjeda u isto toliko susreta, ukupno sedma zaredom u dvobojima protiv Cibone što nijednoj generaciji Splita u povijesti nije uspjelo. Prvi strijelac kod Splita bio je Marko Luković s 18 poena, odličan je bio Marin Marić sa 17 poena, Toni Perković i Ivan Perasović ubacili su po 13 poena, a Roko Ukić jedan manje.

- Bili smo mekani u prvoj četvrtini. Oni su dobivali dubinu bez problema, igrali su se s našom obranom. Nema tu velike pameti, kad smo dobili veću čvrstinu druge su stvari postale lakše. Sve osim prve četvrtine bila je naša dobra predstava, no ovo je samo 1-0. Nismo još ništa napravili - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Kod Cibone najefikasniji su bili Darko Planinić i Ivan Novačić s po 13 poena.

- Zaslužena pobjeda Splita. Osim u prvoj četvrtini kada smo se držali dogovorenog, u ostalom dijelu utakmice na terenu je postojao samo Split. Iz ofenzivnih skokova i naših grešaka Split nam je zabio 40 poena. Nismo dobro štitili obruč, nismo imali koncentraciju. Prkačin? Neizvjestan je njegov nastup u petak. Sigurno se osjetilo njegovo odsustvo, ali nije nam to alibi. Nadam se da će oporavak ići tako da će postojati šansa da zaigra u petak - kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Početkom treće četvrtine na utakmicu je stigao i Toni Kukoč, novi stanovnik Kuće slavnih i dobio je ovacije od malobrojnih prisutnih.