Hrvatska
Split ispustio +21, Cibona slavila nakon produžetka, ozlijedili se Barič i Gnjidić

Split ispustio +21, Cibona slavila nakon produžetka, ozlijedili se Barič i Gnjidić

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Cibona - Mihal Jacic

Derbi!

U 4. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige Cibona je u Zagrebu, nakon produžetka, svladala Split s 86:78 (13:34, 21:15, 18:13, 20:10, 14:6).

"Žuti" su odigrali odličnu prvu četvrtinu, imali plus 21, pogađali iz svih pozicija, ali umor kod Subotićeve momčadi (četvrta utakmica Splita u sedam dana, u Zagrebu nije bilo ozlijeđenih Ukića, Vuke i Baje) je došao do izražaja i Cibona je malo po malo stigla do poravnanja. Ipak, Split je imao zadnju akciju u regularnom vremenu, ali Perković, najbolji igrač "Žutih" (29 poena), kod 72:72 nije uspio realizirati napad. 

U produžetku Split bez ozlijeđenog Bariča, bez Žganeca i Runjića, koji su morali van igre zbog pet osobnih pogrešaka, nije imao pravu šansu za pobjedu.

'Veliki dio utakmice odigrali smo iznad očekivanja s obzirom na teški ritam kojeg smo imali. Poslužio nas je i šut, a u drugom poluvremenu presudila je agresivnost Cibone. Izbacili su nas od koša, nismo imali oštrinu, a ozljeda Bariča, koji je kontrolirao igru, razbila nam je ritam. Nadam se da ozljeda neće biti teže prirode - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

'Ja bih čestitao ekipi na ovoj pobjedi, ne događa se svaki dan da se preokrene minus 21. No, brine me početak, što nam se desilo, mene je osobno bila sramota prvih 10 minuta i pokušao sam sve da promijenimo ritam. U svlačionici se na poluvremenu dogodilo što se dogodilo i u nastavak smo ušli odlično. U drugom dijelu smo odigrali najbolju obranu otkada sam ja tu i žao mi je što nismo prelomili utakmicu i ranije. Odličnu utakmicu odigrao je Roko Prkačin koji je pokazao što nam znači i kakav je on zapravo igrač. Nažalost Lovro Gnjidić je ozlijedio zglob te ga neće biti u petak protiv Cedevite Junior, možda čak i protiv Olimpije u nedjelju, naglasio je trener Cibone Gašper Okorn. 

Standings provided by SofaScore LiveScore