Hrvatska
VIDEO: Split izbacio Goricu iz Kupa nakon sporne situacije u završnici

VIDEO: Split izbacio Goricu iz Kupa nakon sporne situacije u završnici

Autor: Branko Tabak

Revanš za poraz u HT Premijer ligi.

Split je u uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici osmine finala Kupa Krešimira Ćosića pobijedio u Velikoj Gorici Goricu 80-90 te se plasirao na završni turnir na kojem će i ove sezone nastupiti osam momčadi.

Goričani su poveli 12-2, potom još jednom imali deset poena viška (14-4), nakon čega se gosti bude, sustižu i prestižu domaćine i odlaze na +10 (21-31). Tijekom nastavka susreta držali su prednost unutar tri, četiri posjeda. Gorica je pritiskala, jednom i povela, (40-39), bila uporna, ali nije uspjela. Split je uspio sačuvati mirnoću i na kraju zasluženo slaviti.

Kod rezultata 80-83 Pavle Marčinković je skočio u napadu i pokupio loptu koja se vratila u igru nakon promašaja Tonija Perkovića te zabio za splitskih +5 (80-85). Bili su to prvi i jedini poena Marčinkovića na utakmici, pokazalo se i presudni. No, dok je lopta nakon Perkovićevog promašaja letjela prema Marčinkovićevim rukama, Darko Bajo je svojima u borbi za poziciju odgurnu Antu Mašića. Suci to nisu sankcionirali, ali jesu reakciju trener Gorice Josipa Sesara koji je dobio tehničku pogrešku. Marko Luković je pogodio slobodno bacanje za (80-86), a Borna Kapusta je na 90 sekundi od završetka utakmice promašio šut za tri poena. Priči je tu bio kraj.

Pogledajte spornu situaciju.


Prvo ime susreta bio je Blaž Mesiček koji je uz 24 poena imao 4 skoka i 4 asistencije. Marin Marić i Sani Čampara su postigli po 18 poena, a Toni Perković 12.  Kod Gorice  Karlo Uljarević je postigao 11, a Krešimir Ljubičić 10 poena.