Hrvatska
Split izborio polufinale Kupa, Skelina muči zdravstveni bilten momčadi

Split izborio polufinale Kupa, Skelina muči zdravstveni bilten momčadi

Skelin: Ludi ritam u ova četiri mjeseca uzeo je svoj danak

Split je u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Na Gripama su "Žuti" u četvrtfinalu svladali Hermes Analiticu s 116:89 (30:20, 23:26, 31:24, 32:19). Od samog početka bila je to jednosmjerna, dosta opuštena utakmica... Roko Gizdavčić je kod Splita za 34 minute ubacio 14 poena (4 trice) i imao 8 asistencija, Darko Bajo (10 poena, 10 skokova) i Marin Marić (24 poena i 13 skokova za 15 minuta) ostvarili su "double-double". Split je imao čak 37 asistencija.

- Najvažnije je da smo ovo odradili i plasirali se u polufinale. Imamo dosta problema s ozljedama, nisu igrali Vranković (nos), Mesiček (leđa), Perković je izašao iz korone, Ukić nije igrao drugo poluvrijeme, Marčinković ima konstantne probleme s leđima. Ovaj ludi ritam u ova četiri mjeseca uzeo je svoj danak - kazao je Splitov trener Ivica Skelin.

U redovima Hermes Analitice čak pet igrača (Brčić 23, Mileković 19, Kalpić 15, Svoboda 15 i Cvitanović 10) bilo je dvocifreno, ubacili su gosti čak 15 trica (od 32 pokušaja). Mogao je biti zadovoljan onim što je prikazala njegova momčad trener, igrač i kapetan Zvonimir Mravak.

- Čestitam Splitu na pobjedi, mi smo željeli pružiti bolji dojam od one utakmice kada smo poraženi s više od 60 razlike. Mislim da smo u tome i uspjeli, dobro smo se držali, a uspjeli smo dati minutažu i mlađim igračima - rekao je Mravak.