Hrvatska
Split je trajao samo jednu četvrtinu

Split je trajao samo jednu četvrtinu

Nova uvjerljiva pobjeda Medveščaka za 'meč loptu'.

U trećoj utakmici finalne serije doigravanja za prvakinje Hrvatske košarkašice Medveščaka su na Pešćenici svladale Split 91:48 i povele 2-1 u seriji na tri dobivene utakmice. Četvrta utakmica igra se u nedjelju u Splitu gdje bi eventualnom pobjedom Medveščak stigao do šestog uzastopnog naslova.

Split je samo prvu četvrtinu uspio parirati Medveščaku koji je ponovio igru iz prve utakmice uz puno bolje drugo poluvrijeme u kojem je razlika samo rasla.

Splićanke su na startu povele 4-1 i 6-5, a posljednju prednost imale u 8.minuti kada je Katarina Puljić ubacila za 15:14. Tada Iva Todorić pokreće seriju Medveščaka 17:2 za 31:17. Izgubljene lopte gošći kažnjavale su izabranice Braslava Turića koje su u tom periodu ubacile tri trice (Todorić, Tadić, Skorić). Nešto kasnije nakon druge trice Todorić i poena Ane Vojtulek Medekice imaju i 16 razlike (36:20). Poslije minute odmora trenera Splita Borana Grgina nisu se gošće uspijele posložiti pa je do poluvremena susret praktički bio rješen jer je bilo 27 razlike (49:22). Split je u drugoj četvrtini ubacio samo 7 poena, a primio 30.

Trener Turić u najavi susreta tražio je da se osim Todorić i Tadić još netko priključi u napadačkom dijelu što je dobio u Vojtulek koja je u prvom poluvremenu ubacila 14 poena.

Split je u trećoj četvrtini uspio tek neznatno smnjaiti prednost, a u posljednjih deset minuta bilo je u znaku Medveščaka koji je u potpunosti nadigrao Splićanke.

Matea Tadić je uoči susreta dobila priznanje za najbolju asistenticu lige, a susret je završila s 21 poenom uz 7 asista. Vojtulek je dodala 20 uz 7 skokova, Todorić 16 uz 9 skokova (dobila prizanje za najbolju igračicu po izboru trenera), a Ana Petrak i Lucija Skorić po 11 poena. Kod Splita Puljić je ubacila 14, a Josipa Silov 11 poena.

”Izgleda da smo opet ušli kao u prvu utakmicu, a to znači premekano pa je već na poluvremenu bila velika razlika. Poslije se teško bilo vraćati jer smo ekipa koja puno ovisi o šutu i kada smo počeli pogađati igra nam je bila malo bolja s tim da smo onda počeli čuvati cure za četvrtu utakmicu jer nije bilo šanse da dohvatimo razliku” - kazao je nakon susreta trener Splita Boran Grgin, a Braslav Turić koji je prije susreta dobio nagradu za najboljeg trenera po izboru trenera Prve lige nije skrivao zadovoljstvo novom uvjerljivom domaćom pobjedom te najavio kako očekuje da njegova ekipa odigra u Splitu puno bolju utakmicu.

”Večeras smo dobili pet igračica koje su išle preko deset poena i to nam je falilo u drugoj utakmici. Nakon pospanog početka zatvorili smo njihov centralni pick iz kojeg je izašlo dosta lakih poena i pogođenih šuteva te već do poluvremena napravili veliku razliku. Izvukli smo iskustvo iz prve utakmice u Splitu i ja očekujem da nećemo dopustiti Splitu da vodi utakmicu. Moramo ući puno čvršće i kvalitetnije u tu utakmicu ako želimo naslov osvojiti u nedjelju”.