Hrvatska
Regija
Split je već na putu, u četvrtak Žuti gostuju kod Lovćena

Split je već na putu, u četvrtak Žuti gostuju kod Lovćena

Trening na Silvestrovo, putovanje na Novu...

Badnjak i Božić u ritmu treninga, pa utakmica, ona protiv Novog Pazara, pa trening posljednjeg dana 2019. godine i odlazak na putovanje već u podne 1. siječnja. Takav je ritam košarkaša Splita pred kojima je serija od tri gostovanja. U četvrtak (18) sati "Žuti" gostuju kod Lovćena u Cetinju u 14. kolu Druge ABA lige, čim se vrate kući idu u Zabok (5. siječnja, Kup Krešimira Ćosića), a već 7. siječnja slijedi nova gostujuća utakmica, kod Adria Oil Škrljeva.

- Ma, nema plakanja, raspored je takav da smo trenirali na staru godinu, putujemo prvog dana 2020. godine, ali na sve smo navikli, nema plakanja. Nama je to normalno, idemo od utakmice do utakmice - kaže Splitov trener Ivica Skelin.

"Žuti" ove sezone još uvijek nemaju pobjedu na gostovanjima u Drugoj ABA ligi.

- Uvijek idemo na pobjedu, u Drugoj ABA ligi još nismo ove sezone zabilježili pobjedu u gostima tako su očekivanja sve veća i veća. Lovćen je kvalitetna ekipa, s nizom odličnih pojedinaca - kaže Skelin, koji i dalje ne može računati na ozlijeđene Pavla Marčinkovića i Matu Kalajžića.

Jedan od najboljih pojedinaca Splita u posljednje vrijeme je Toni Perković.

- Ono što je uvijek najvažnije, dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu. Forma nam je u uzlaznoj putanji, radujemo se utakmici. Maksimalno respektiramo Lovćen, sva gostovanja u Drugoj ABA ligi su neugodna, ali vjerujemo u sebe - rekao je Perković.