Hrvatska
Split lako s Furnirom, 10 poena Mesičeka u povratničkoj utakmici

Split lako s Furnirom, 10 poena Mesičeka u povratničkoj utakmici

HT Premijer liga.

U posljednjem, 33. kolu HT Premijer lige Split je na Gripama bez teškoća svladao Furnir s 126:93 (33:14, 31.29, 30:27, 32:23). 

Od prve minute momčad Mile Karakaša bila je rastrčana, angažirana, baš kako je Splitov trener i najavio i prvoj četvrtini (33:14) riješene su sve dvojbe ako ih je uopće i bilo. Raspoložen je bio Marin Marić s "double-double" učinkom (22 poena, 10 skokova), Toni Perković ubacio je 20 poena, Ivan Perasović dva manje, a Marko Luković postigao je 17 poena. Vrijedi napomenuti da se na parket nakon pauze od tri mjeseca zbog operacije leđa vratio Blaž Mesiček i ubacio 10 poena. "Žutima" je uoči doigravanja ostala još utakmica s Goricom, koja je na rasporedu 4. svibnja.

- Trebala nam je ovakva utakmica s obzirom na negativan niz. Željeli smo biti kvalitetni, brzi, ali i da svi dobiju minutažu i da se razigraju. Samo trebamo ovako nastaviti i bit će dobro - kazao je Karakaš.

Kod Furnira prvi strijelac bio je Isabell s 26 poena, a Petar Perić ubacio je 17 poena uz šut za tri 5:7.

- Imali smo neke svoje zadatke, pripremamo se za utakmicu za ostanak. Koncentrirali smo se na napadačke stvari, dobro je to izgledalo. Primili smo i puno, nadam se da će Splitu ovi poeni dobro doći radi samopouzdanja i da će doći do prvog mjesta u Hrvatskoj što bi po kvaliteti igrača i trebao - rekao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore