Hrvatska
Split lako sa Šibenčanima čiji trener poručuje: Doći će i utakmice na Baldekinu gdje ćemo nekome, nadam se, uzeti mjeru

Split lako sa Šibenčanima čiji trener poručuje: Doći će i utakmice na Baldekinu gdje ćemo nekome, nadam se, uzeti mjeru

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Split je u 3. kolu Lige za prvaka bez većih teškoća svladao Šibenku s 101:75 (29:17, 20:20, 30:20, 22:18). Od samog početka "Žuti" su bili rastrčani, ozbiljni i već nakon prvih deset minuta bilo je plus 12 (29:17). Prednost Splita do kraja utakmice rasla je i do plus 30 (101:75). Momčad Srđana Subotića imala je čak šest dvoznamenkastih igrača (Shorter 18, Nelson i Sullivan po 17, Tišma 12, Kalajžić i Runjić po 10), a trener "Žutih" uspio je odmoriti Dominika Mavra (6 minuta u igri) i Josipa Jukića, koji nije ulazio.

- Čestitam momcima, iza nas je dugo i teško putovanje u Beograd, ovu utakmicu su izvukli pristupom od samog početka. Kontrolirali smo utakmicu, odigrali na jako dobrom nivou - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Kod Šibenke prvi strijelac bio je Patrik Jambrović s 15 poena.

- Rezultat sve govori, mi smo u problemu, jer treniramo s osam igrača i to je vidljivo u utakmicama protiv ABA ligaša. Split je odličan, a ja sam zadovoljan sa svojom ekipom, koja se bori i doći će i ove utakmice na Baldekinu u kojima ćemo, nadam se, nekome uzeti mjeru i zakomplicirati vrh tablice - kazao je Šibenkin trener Damir Milačić.