Hrvatska
Split lakše od očekivanog slavio protiv Cedevite Junior, barem tako kaže Rimac

Split lakše od očekivanog slavio protiv Cedevite Junior, barem tako kaže Rimac

Autor: BB.hr Photo: KK Cedevita junior

FAVBET Premijer liga

Cedevita Junior poražena je u 13. kolu FAVBET Premijer lige u Domu Sportova od Splita rezultatom 65:89.

Gosti iz Splita igraju na zavidnoj razini u zadnje vrijeme te su i ovu utakmicu otvorili s visokom razinom energije koju su održali tijekom cijelog susreta. S druge strane, zagrebačka momčad u utakmicu je ušla sa skraćenom klupom zbog ozljeda, a broj dostupnih igrača dodatno se smanjio već u prvom dijelu zbog ozljeda Karačića i Batinića. Spletom svih ovih okolnosti, rezultat je već na poluvremenu bio u korist gostujuće momčadi, 37-46. Vodeći strijelci za domaćine bili su Kučić i Jelić sa 7 poena.

"Žuti" su u nastavku dodatno pojačali ritam i sigurno priveli utakmicu kraju. Predvodio ih je bivši "narančasti" Toni Perković s 21 poenom, a najbolji strijelac momčadi s Kajzerice bio je Martin Jelić s 13 poena.

Vito Kučić je ovim riječima prokomentirao susret: "Bilo je teško jer su nam se dvojica suigrača odmah ozlijedila u prvoj četvrtini, a mi nismo uspjeli energetski parirati Splitu. Zasluženo su nas pobijedili i čestitam im, a mi krećemo s pripremama za ABA 2 balon. Nadam se da ćemo se svi oporaviti i ići zdravi na Široki."

Damir Mulaomerović je nakon utakmice rekao "Čestitam Splitu na pobjedi. Očigledno imamo dosta problema s ozljedama, a sad nam dolaze još teže utakmice te će nam nedostajati visine. Jedino dobro u ovome je da mladi igrači dobivaju prilike, ali i oni moraju poraditi na pristupu, pogotovo s obrambene strane."

'"Do pobjede smo došli i lakše od očekivanog. Cedevita Junior je na svom terenu nezgodna, posebno ako se rastrče. Imali su problema s ozljedama, a mi smo bili maksimalno koncentrirani, poštovali stvari koje smo dogovorili, zaustavili njihovu tranziciju", kazao je Splitov trener Slaven Rimac.

Krešimir Ljubičić:

"Pokazali smo dobru igru, fizički smo odgovorili na sve izazove. Od prvog napada smo bili fokusirani, pobjeda nije dolazila u pitanje nijednog trenutka. Čestitam svojoj ekipi na utakmici", dodao je Krešimir Ljubičić.