Hrvatska
Split na naslov prvaka čeka 20 godina, te 2003. pehar je podigao tadašnji kapetan, a današnji trener Subotić

Split na naslov prvaka čeka 20 godina, te 2003. pehar je podigao tadašnji kapetan, a današnji trener Subotić

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Ćavka - KK Split

Od 2003. do 2023.

Kreće finalna serija za prvaka Hrvatske, Gripe su rasprodane, Split u utork u 20 sati dočekuje Zadar.

- Osvježili smo se, kreće jaki ritam utakmica kakav je bio i cijelu sezonu. Bit će ovo pravo finale, odličan dekor kakvog ne viđamo često. Radujem se košarkaškoj atmosferi, užitku igranja u finalu. Ovo su dvije najbolje ekipe ove sezone, tu nema dileme. Bit će izuzetno teško, gusto, sve naše utakmice završile su u par poena razlike. Svaki detalj može presuditi, pa tako i publika. Želimo dobiti prvu utakmicu, kako bi seriju usmjerili tamo gdje želimo - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Ove sezone Split ima sa Zadrom skor 5:1, ali to u finalu neće puno značiti.

- Sa Zadrom moraš biti koncentriran i fizički maksimalan. Zadrova najveća kvaliteta je da nikada ne igraju loše, oni protivniku ne daju pobjedu, svaku utakmicu protiv njih moraš zaraditi pobjedu - kaže Subotić.

"Žuti" titulu prvaka čekaju 20 godina, 2003. godine pehar za prvaka podigao je kapetan Srđan Subotić. Sada trener Splita ima jedinstvenu priliku spojiti dva trofeja.

- Nema svatko takvu priliku... Koncentriran sam utakmicu po utakmicu, idemo jednu po jednu i doći najdalje što možemo - kazao je Subotić.

Gripe su rasprodane još od nedjelje, i stariji ne pamte kada se to dogodilo. Navijači su još jednom stali uz "Žute".

- Hvala im na podršci cijele sezone. Ovo finale im je poklon, bili su uz nas i u nekim teškim trenucima, nadam se da će uživati, a mi ćemo dati sve od sebe da ih još jednom obradujemo - zaključio je Subotić.