Hrvatska
Split nastavio pobjednički niz i protiv Dubrave

Split nastavio pobjednički niz i protiv Dubrave

Autor: Krešimir Galić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Deveta u nizu

U 16.kolu Favbet Premijer lige Split je na Gripama nadigrao Dubravu 98:79 i tako upisao devetu uzastopnu pobjedu u ovom natjecanju. Samo otvaranje susreta odagnalo je svaku neizvjesnost jer su domaćini u završnici prve četvrtine imali prednost 26:6. Tračak nade za Dubravaše javio se u drugoj četvrtini ponajviše zahvaljujući odličnoj šuterskoj dionici u kojoj su kombinirano sedam trica ubacili Filip Paponja (4) i Toni Ročak (3). Sredinom druge četvrtine bila je Dubrava na minus 7 (36:29), a nakon što je na odmoru bilo pristojnih minus 9 (47:38) u nastavku smo gledali potpunu dominaciju Splićana koji su prvom serijom 11:0 otišli na 66:44, a tricom Ante Perkušića početkom posljednje četvrtine imali +29 (81:52).

”Čestitke Splitu na pobjedi i jednoj odličnoj igri posljednja dva mjeseca gdje igraju na jednoj vrhunskoj razini u oba natjecanja. Mi smo pokušali pružiti maksimalni otpor i u drugoj te četvrtoj četvrtini pokazali da možemo. Čini mi se da je bilo puno bolje nego na početku sezone u Zagrebu ali kvaliteta Splita je došla do izražaja, a njima uostalom i puno bolje i jače momčadi u ovom trenutku ne mogu parirati”..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

”Osim posljednjih šest minuta druge četvrtine možemo biti zadovoljni. Mislim da smo odigrali onako kako smo trebali s većim učinkom igrača koji su manje igrali u prethodnim utakmicama. Svjesno smo u toj drugoj četvrtini poremetili malo ritam s izmjenama i sada okrećemo novim utakmicama”..kazao je trener Splita Slaven Rimac.

Domaćine je predvodio James Funderburk s 19 poena. Boris Tišma je ubacio 15, a Lovre Runjić 14 poena. Kod Dubrave Paponja je ubacio 20, Ročak 17, a Filip Kalajžić 12 poena.

Pred Dubravom je u srijedu (19.00) domaći susret Alpe Adria Cupa protiv Ilirije iz Ljubljane, a slijedeće subote (20.00) u Dubravu stiže Cedevita Junior.

Standings provided by Sofascore