Hrvatska
Regija
Split nije blistao, ali je slavio kod Krke i došao na milimetar od doigravanja

Split nije blistao, ali je slavio kod Krke i došao na milimetar od doigravanja

Autor: BB.hr Photo: KK Krka - Drago Perko - kosarka.si

A krenuli s omjerom 1-7...

Košarkaši Splita su u 23. kola regionalne ABA lige u Novom Mestu pobijedili Krku s 80-76 (14-15, 24-20, 19-16, 23-25) i tako tri kola prije kraja ostali u igri za doigravanje.


Nije to bilo bajno izdanje Splićana, šut je bio vrlo loš, obrana dekoncentrirana, no Krka je kvalitetom toliko ispod da su uz sve nedostatke u igri Žuti slavili. početkom zadnje četvrtine Split e imao 12 poena viška, a onda dopustio Slovencima približavanje na samo dva poena 70-72. Tada Mate Kalajžić zabija i zaustavlja nalet Krke pa Splićani ipak dolaze do pobjede.


Toni Perković je sa 16 poena predvodio Split, po dva manje zabili su Mate Kalajžić i Tonko Vuko. Kod Krke se istaknuo Jan Špan s 19 poena.

Do kraja natjecanja ostala su tri kola, a Split na ljestvici dijeli pozicije od 7. do 9. mjesta s Igokeom i Studentskim centrom s istim omjerom pobjeda i poraza 11-12.

Kako Studentski Centar do kraja igra protiv tri prvoplasirane momčadi lige (Crvena zvezda, Budućnost, Partizan), tako su izgledi Splita za doigravanje realni i veliki.

Krka je nakon ovog poraza usamljena na posljednjem mjestu sa samo četiri pobjede. Mornar ih ima pet.


Standings provided by Sofascore