Hrvatska
Split okrenuo Osijeka, ali vijest dana je najava reprize munchenskog finala

Split okrenuo Osijeka, ali vijest dana je najava reprize munchenskog finala

Split čuva treću poziciju i sjećanja na fantastičan uspjeh ostvaren prije 30 godina!

U 20. kolu HT Premijer lige Split je svladao Vrijednosnice Osijek s 93:84 (15:28, 27:21, 31:13, 20:22).

 "Žuti" su loše ušli u utakmicu, nedostajalo je agresivnosti u obrani, do poluvremena Osijek je Splitu ubacio čak 49 poena. U tim početnim minutama momčad Ante Grgurevića nije imala rješenja za Franka Šangu (19 poena, 6 trica) i Marija Ihringa (16 poena, 14 asistencija). No, kako je vrijeme odmicalo "Žuti" su na krilima Pavla Marčinkovića (29 poena) i Matea Kedže (21 poena za 11 minuta) dostigli Osijek, a kad im se pridružio Tomislav Gabrić (20 poena, trice 5:8) priči na Gripama bio je kraj.

- Evidentno je da smo loše otvorili utakmicu. Primili smo previše poena. Osijek je krenuo odlično. Kada smo podigli agresivnost vratili smo se u utakmicu. Volio bi da se sretnemo u doigravanju. Prvim poluvremenom ne mogu biti zadovoljan. U drugom smo dijelu više koristili glavu, dosta smo se potrošili. Vjerujem da imamo prostora za napraviti iskorak - rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Domagoj Kujundžić, Osijekov trener, najveći dio svoje karijere proveo je na Gripama, koje su ga dočekale pljeskom.

- Čestitam svom prijatelju Grgureviću na zasluženoj pobjedi. Došli smo oslabljeni bez prvog centarskog para Malik i Gospić. Dobro smo se držali do poluvremena, onda smo pali u nastavku što je Split iskoristio - kazao je Kujundžić.

Uoči utakmice s Vrijednosnicama Osijek na Gripama je obilježeno 30 godina od osvajanja titule prvaka Europe, ali i predstavljena glavna svečanost, koja će se održati 28. rujna.

- Na taj datum odigrat će se repriza finala iz Münchena, dolazi Maccabi, vjerujem da će biti i kompletna momčad Jugoplastike predvođena Božidarom Maljkovićem - kazao je direktor Splita Edo Blažević.

Na dan odigravanja te utakmice održat će se promocija knjige o osvajanju prve titule prvaka Europe, na Rivi će u suradnji s Turističkom zajednicom Splita biti održan koncert, a tijekom cijelog rujna KK Split će obnavljati koševe na školskim terenima u Gradu i igrat će se turniri "tri na tri" za osnovce. Velika završnica održat će se također 28. rujna, i to na Peristilu. O danima slave i ponosa, s dosta emocija govorili su čelnici kluba iz tog vremena Željko Jerkov i Josip Bilić, a kao poveznica prošlosti i budućnosti predstavljena je nova generacija "Žutih". Četverogodišnje ugovore sa Splitom potpisali su juniori Mario Rajčić, Lovre Runjić, Roko Gizdavčić i Viktor Šarić, a uskoro će to učiniti i kadeti Ivan Perasović i Ante Perkušić.- Ponosni smo što nosimo dres ovog velikog kluba, svjesni smo što to znači i znamo da samo velikim radom i svakodnevnim odricanjem možemo dostići barem mali dio slavnih dana našeg kluba - kazao je kapetan juniora Rajčić.

Rezultati by SofaScore