Hrvatska
Regija
Split opasno šeta rubom ponora, Sparsi na Gripama poveli 1-0

Split opasno šeta rubom ponora, Sparsi na Gripama poveli 1-0

Kvalifikacije za ostanak u ABA ligi.

Sparsi iz Sarajeva na Gripama su u prvoj utakmici doigravanja za ostanak u ABA ligi svladali Split s 76:70 (26:22, 23:24, 13:16, 14:8) i u seriji poveli s 1:0. Druga utakmica na rasporedu je u subotu u 18.30 sati u Sarajevu. "Žuti" su odlično otvorili utakmicu, poveli s 11:5 i onda prepustili diktiranje ritma gostima, koji su dugo držali prednost. Ipak, Split je na sedam minuta prije kraja poveo 67:64, ali nakon toga šut je totalno stao, do kraja utakmice samo je Perković uspio poentirati za 70:71 na 2.23 do kraja.

- Težak poraz. Dobro smo otvorili utakmicu, ali imali smo obrambeni pad u kojem su Sparsi uhvatili ritam. Momcima ne mogu prigovoriti na volji i želji, ali moramo pokazati veću koncentraciju. Imali smo 21 izgubljenu loptu, to je neprihvatljivo u ovakvoj utakmici, dali su nam 30 poena iz naših grešaka. Ne sumnjam da možemo pobijediti u Sarajevu, dojma sam da smo bolja ekipa i da seriju možemo vratiti u Split - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Sparsi su burno proslavili vrijednu pobjedu.

- Čestitam mojim igračima na pobjedi i na svemu što su pružili. Borili smo se 40 minuta, Split je kvalitetnija ekipa, a mi ne smijemo ni pomisliti da je sve gotovo. Bit će teško u drugoj utakmici, mi smo iznenadili Split i sad ćemo se truditi da napravimo još jedno iznenađenje - kazao je trener Miodrag Kadija.