Hrvatska
Regija
Split opet pao u završnici, doigravanje sve dalje

Split opet pao u završnici, doigravanje sve dalje

Veći dio utakmice u Čačku Split je bio bolji, ali u završnici nije imao rješenja za Iliju Đokovića.

Na četiri minute do kraja Split je u Čačku imao vodstvo od 65:61, domaćini su izveli loptu iz auta na tri sekunde do isteka napada i uspjeli poentirati. 

To se u kasnijoj završnici pokazao kao ključni detalj, Borac je na krilima tog koša, u dvoboju 18. kola Druge ABA lige, došao do pobjede 79:73 (21:15, 11:22, 19:16, 28:20). 

Osim početnih loših minuta kada je Borac poveo s 21:11 sve je do te završnice bilo na strani "Žutih", koji su glasnu publiku držali zaleđenom. Momčad Vladimira Anzulovića stalno je vodila, ali uvijek je nedostajao onaj jedan korak prema osjetnijoj prednosti. U završnici je nestalo snage što je Borac, predvođen razbuđenim Ilijom Đokovićem, iskoristio i došao do pobjede. 

Kod Splita prvo ime bio je Mike Cobbins (17 poena i 13 skokova), odličan je bio Mauro Veljačić s 15 poena, 8 asistencija i 5 skokova, svoj doprinos dao je Mate Kalajžić (14) poena, ali to je bilo premalo za pobjedu na vrućem terenu.

- Ne bi bilo nepravedno da je utakmica otišla na našu stranu. Ovakav završetak ove sezone dogodio nam se već nekoliko puta, u završnici nam ponestane snage, zaista nam nedostaju dva ozlijeđena igrača. Što je, tu je, idemo dalje - rekao je nakon utakmice Splitov trener Vladimir Anzulović.