Hrvatska
Regija
Split otvorio derbi s 11-0, Cibona sve preokrenula. Rimac: Nisam zadovoljan

Split otvorio derbi s 11-0, Cibona sve preokrenula. Rimac: Nisam zadovoljan

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

ABA liga

KK Cibona - KK Split 81-73 (18-20, 23-21, 23-16, 17-16)

U hrvatskom derbiju u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige odigranom u Draženovom domu Cibona je upisala pobjedu protiv Splita rezultatom 81-73. Iako su Splićani bolje otvorili susret, Cibona se vratila, a tijekom druge četvrtine i povela. Bio je to period sve do sredine treće četvrtine u kojem smo gledali izmjene vodstva na obje strane, da bi Cibona serijom 28-6 otišla na velikih +17 i riješila pitanje pobjednika.

Bariša Krasić na parket je poslao petorku Jakov Mustapić, Domagoj Proleta, Aleksandar Aranitović, Alex Stein i Tomislav Buljan, dok se na drugoj strani Slaven Rimac odlučio za Dereka Funderburka, Shannona Shortera, Lovru Runjića, Lovru Gnjidića te Krešimira Ljubičića.

 

Cibona je otvorila utakmicu u grču, Split koristi svoje šanse i stječe dvoznamenkastu prednost 0-11, što je nagnalo trenera KK Cibona, Barišu Krasića da pozove minutu odmora. Bila je to minuta odmora nakon koje Vukovi puno bolje reagiraju te se serijom 11-2 vraćaju u utakmicu (11-13) tri minuta prije kraja prve četvrtine. Uslijedio je period izjednače igre, a na prvi mali odmor odlazi se s rezultatom 18-20.

Cibona je do svoje prve prednosti došla na otvaranju druge četvrtine tricom Majcunića, a onda je prednost podebljao Perasović (25-22) što je značilo minutu odmora Slavena Rimca. Zaigrali su bolje Splićani, napravljena je serija 4-10 za vraćanje vodstva 29-32, ali onda slijedi serija domaćina 9-1 za najvećih do sada na susretu 38-33. Na veliki odmor odlazi se rezultatom 41-41.

Drugo poluvrijeme Cibona je ta koja s četiri poena Aranitovića dolazi do prednosti 45-41, Split je dvije minute proveo na parketu bez koša, ali je onda u tri minute uslijedilaa serija 3-12, pa gosti na polovici treće četvrtine imaju prednost 48-53. Bariša Krasić potom se odlučio na minutu odmora nakon koje momčad odlično reagira, prepoznala je to i publika, pa Cibona serijom 16-2 vraća prednost na svoju stranu te odlazi na najvećih +9 (64-55). Do kraja četvrtine Split je tek s linije slobodnih bacanja preko Funderburka uspio smanjiti zaostatak uoči posljednjih deset minuta.

Četvrtu četvrtinu Cibona je otvorila odlično te koševima Mustapića, Perasovića, Bošnjaka i Majcunića nastavlja graditi svoju prednost, nakon četiri minute najvećih je +17 (76-59). Serija je to kojom domaćin prelama utakmicu, rutinski je odrađena završnica i upisuje novu pobjedu u sklopu regionalne lige.

 

‘Kako je to izgledalo na terenu, potpuno zaslužena pobjeda Cibone. Na kraju smo mi i pogodili neke šuteve te odigrali onako kako smo trebali igrati cijelu utakmicu, znači puno agresivnije. Moram biti iskren, jako sam nezadovoljan i igrom, i ponašanjem, mislim da nam je ovo, pogotovo nakon posljednje dvije pobjede, bila prilika da uđemo u neki normalan ritam. Međutim, nismo uspjeli i okrećemo se sljedećim utakmicama.’ - rekao je trener KK Split, Slaven Rimac.

‘Prije svega čestitke momcima na jednoj vrhunskoj izvedbi u drugom poluvremenu, u prvo poluvrijeme nismo ušli dobro, bili smo u grču. Kasnije kada smo se opustili to je bilo puno bolje, a drugo poluvrijeme bilo je vrhunsko, posebno ta obrana gdje su svi disali zajedno i ginuli jedan za drugog, to je bio ključ ove utakmice. Još jednom čestitam momcima na pobjedi, svom stožeru i suradnicima, a posebno bih istaknuo našeg kondicijskog trenera Brunu Damjana koji je vrhunski pripremio momčad za ovu utakmicu.’ - rekao je Bariša Krasić, trener KK Cibona.

Cibona je upisala svoju četvrtu pobjedu u sklopu regionalne lige, dok je Split upisao osmi poraz. Cibona će sada na dva gostovanja kod Igokee i Cedevite Olimpije, dok će Split ugostiti Megu te završiti prvi krug gostovanjem u Beogradu kod Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore