Hrvatska
Regija
Split pao u Železniku nakon dva produžetka

Split pao u Železniku nakon dva produžetka

Autor: Branko Tabak

Košarkaška poslastica.

U uzbudljivoj košarkaškoj predstavi košarkaši Splita su nakon dva produžetka poraženi na gostovanju od FMP-a 96-92.

Split je u prvih 17 minuta utakmice briljirao. Tri minute prije kraja druge četvrtine nakon trice Roka Ukića imao i 15 poena viška (26-41). FMP se vratio u život serijom 15-1 za minimalnu prednost Žutih na odmoru 41-42.

U 3. četvrtini domaćin je imao prednost unutar dva posjeda, a u četvrtoj je pobjegao na +9 (67-58)- Splićani su ipak smogli snage zakuhati završnicu. Nakon dvije povezane trice (Luković, Čampara) stigli su na samo poen zaostatka (67-66) i propustili napad za vodstvo. Serijom 6-0 Beograđani dolaze do prednosti 73-66. Do kraja je ostalo tri i pol minute. Dovoljno za novi povratak.

Luković pogađa jedno bacanje, a Čampara tricu za 73-70. Nakon Đorđevićevog ubačaja za 75-70, zabija i Vranković (75-72). Sljedeća četiri šuta domaćina su neuspješna. Na drugoj strani tricu promašuje Ukić, ali ne i Luković koji 13 sekundi prije kraja stavlja tricu za izjednačenje 75-75.


FMP je u posljednjem napadu opet išao na Đorđevića koji promašuje, a Marčinković skokom odvodi utakmicu u produžetak.

Splićani su se tamo rezultatski ljuljali od -3 do +3 i natrag do nule i rezultata 81-81 na ulasku u posljednju minutu dodatka. Nakon nekoliko promašaja i pogreška na obje strane Marčinković hvata loptu za zadnji napad žutih u kojemu je Luković promašio tricu, a Čampara (nakon što je u skoku dograbio loptu) i dvicu te je utakmica zagrabila u drugi produžetak.

U njemu je početak bio obećavajući. Marić je pogodio jedno bacanje, drugo je promašio. Lopte se dočepao Luković koji poentira pod prekršajem te Split nakon samo 20 sekundi igre ima vodstvo 81-85. Slijedi serija FMP od pet povezanih poena za 86-85. Marić pri tom rezultatu promašuje oba slobodna bacanja, a Macura odvodi domaćine na +3 (88-85). Čampara vraća Žute u život (88-87), no Macura, novi igrač FMP-a koji je pristigao iz ugasnule Primorske, tricom dovodi domaćine na korak od pobjede (91-87).

Marčinković smanjuje, a Lazarević zakucavanjem pod Marićevim prekršajem odvodi Beograđane na +5 (94-89). 


Splićanima je trica ostala jedino oružje za sustizanje minusa, no Marčinković promašuje, a Radovanović skokom omogućuje Čoviću da laganim poentiranjem potvrdi pobjedu svoje momčadi (96-89). Do kraja drugog produžetka Splićani su preko Ukića (2) i Lukovića (1) s linije slobodnih bacanja stigli do (96-92), a nakon Mesičekovog skoka imali su neuspješan šut za tri poena (Čampara) i dva promašena bacanja (Bajo).

Luković je postigao 26 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Ukić 18 poena uz 5 skokova i 8 asistencija. Kod FMP-a Nenadić je zabio 23 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore