Hrvatska
Regija
Split pokleknuo u posljednjih devedeset sekundi u Podgorici, mogu li Žuti do kraja prvenstva izvesti čudo i izboriti ostanak u ABA ligi?

Split pokleknuo u posljednjih devedeset sekundi u Podgorici, mogu li Žuti do kraja prvenstva izvesti čudo i izboriti ostanak u ABA ligi?

Autor: Saša Ćirić Photo: SC Derby/ABA Liga

Velika šteta za našeg predstavnika u najvišem regionalnom razredu.

Split je nakon velike borbe poražen na gostovanju u Podgorici. Drugi put u sezoni pobijedila ga je momčad SC Derbya, ovaj put rezultatom 77-70.

Bio je to susret u kojem su domaći otvorili gotovo savršenim šutem, ali Split brzo anulira ranih sedam poena zaostatka (15-8) i serijom 8-0 prelazi u vodstvo (15-16). Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 22-22, a gdje se stalo u prvoj, nastavilo se i u drugoj četvrtini. Na novo odvajanje na dva i više posjeda prednosti za bilo koju momčad trebali smo čekati sve do sredine treće dionice. Splitovo vodstvo od dva poena (46-48) domaći serijom 7-0 pretvaraju u +5 (53-48). Ipak, Splićani se ni dalje ne predaju i još jednom se vraćaju u vodstvo početkom posljednje četvrtine (60-63). Bili su to ključni trenuci susreta u kojima je Srđan Subotić trebao pronaći dobitnu formulu za zaustavljanje domaćih naleta i odvajanje na veću razliku. U posljednjih devedeset sekundi se ušlo s neriješenim rezultatom (68-68), i premda je Split odradio dobru defanzivnu akciju, Nikola Pavličević pogađa iznimno tešku tricu u padu i tjera Subotića na minutu odmora. Loptu je u ruke uzeo najiskusniji u splitskim redovima, Roko Leni Ukić, ali trica preko ruke nije ušla. Na drugoj strani Milić Starovlah pogađa novu tricu za potvrdu pobjede Studenata. Konačnih +7 za SC Derby je identična razlika onoj iz prve međusobne utakmice ovih klubova, kada su Crnogorci na Gripama slavili nakon dva produžetka na krilima sjajnog Kylea Vinalesa, na kojeg Andrej Žakelj nije mogao računati u ovom susretu.

Kod Studenata tri dvoznamenkasta, Hadžibegović (12), Kamenjaš (11, 11 skokova) i Neal (10), dok su kod Splita prednjačili Shorter (15, 11 skokova, 6 ukradenih lopti), Žganec (11) i Vuko (10).

Split nakon šesnaest odigranih utakmica na svom kontu ima tek dvije pobjede. Vremena do kraja natjecanja je sve manje i ako se nešto ozbiljnije ne promijeni, Žuti su uz Krku glavni kandidati za ispadanje iz najvišeg regionalnog natjecanja. Mogu li Splićani izvesti malo čudo do kraja prvenstva?