Hrvatska
Regija
Split ponovno pao u produžetku

Split ponovno pao u produžetku

Autor: Paulo Sarić

Žuti su i dalje bez gostujuće pobjede u regionalnom natjecanju.

Déjà-vu. Tim se izrazom najbolje da opisati večerašnji susret između Splita i beogradskog Dynamica. Kako i nebrojeno puta ove sezone dalmatinska je momčad odigrala dobru utakmicu u Drugoj ABA ligi da bi na kraju ipak bila poražena. Ovaj puta nakon produžetka, rezultatom 88-86. Imala je momčad Ivice Skelina i deset koševa prednosti sredinom treće četvrtine, no nije izdržala pa se kući vraća vez bodova.

Splićani su bolje otvorili utakmicu te su poveli s 0-6 i 4-11 što je primoralo domaćeg trenera Miroslava Nikolića da već nakon četiri minute pozove prvi time-out ne bi li konsolidirao svoju ekipu. Urodilo je to plodom pa su Beograđani ubrzo došli do izjednačenja. No, gosti su bolje igrali, a to se posebno odnosi na bekovski dvojac Goran Filipović-Michaelyn Scott koji je unosio puno nemira u srbijansku obranu. Imao je Split i plus osam nakon polaganja Matea Kedže u 15. minuti (25-33), no domaćini su odgovorili s tri trice te su serijom 13-5 ubrzo došli do vodstva. Svog prvog u utakmici.

FOTO: Dynamic VIP PAY

Na odmor se otišlo s 43-41 za Dynamic, a onda je krenuo nalet Splita. Skelinova je momčad otvorila je drugo poluvrijeme s 1-13 te se slobodnim bacanjima kapetana Kedže u 26. minuti odvojila na dvoznamenkastu razliku (44-54). Domaćini su se malo pribrali te su uoči posljednje dionice smanjili na minus šest, no otvaranje je ponovno pripalo Splićanima koji su se koševima Kedže i Kalajžića vratili na plus deset (54-64).

A onda je uslijedio pad. Već viđen nekoliko puta ove sezone. Stevanović i Đurasović su vezali trice, a nešto je dodao i bivši srbijanski reprezentativac Nemanja Krstić i učas su stvari vraćene na početak (64-64).

Period loše igre Dalmatinaca prekinuo je Henrik Širko, no bilo je vidljivo da su gosti ispali iz ritma i da će imati problema do samoga kraja. Srećom po njih i domaćini su ispucali većinu svog arsenala pa smo gledali egal završnicu. Washington je tricom odveo svoju momčad na plus tri 21 sekundu prije kraja (75-72), a onda je loptu uzeo Širko te dvama bacanjima i polaganjem odveo utakmicu u dodatnih pet minuta. Pritom je imao i svesrdnu pomoć od Andreje Stevanovića koji je promašio drugo slobodno bacanje i dozvolio produžetak.

FOTO: Dynamic VIP PAY

Ipak, bivši se igrač Partizana brzo iskupio. Prvo je s dvije trice odveo Beograđane na ugodnih plus četiri (82-78), da bi potom uzeo stvari u svoje ruke i kada je Split izjednačio minutu prije kraja i novom tricom, svojom osmom, vratio domaćine u vodstvo. Imali su Dalmatinci priliku i da dođu pobijede, no Širko je bio neprecizan pa je Dynamic, unatoč čak tri promašena bacanja do isteka vremena, uspio doći do svoje šeste pobjede u drugom razredu Jadranske lige.

Upravo je Stevanović bio najefikasniji u redovima pobjednika s 27 koševa, a valja istaknuti i vrlo dobru predstavu Krstića koji je susret završio s 18 poena i devet skokova, pritom promašivši samo jedan šut iz igre. Najefikasniji u žutim redovima bio je Širko koji je zabio 18 koševa, uhvatio pet lopti i podijelio pet asistencija, ali mrlju na svestranu partiju baca jako loš šut za tri poena (1-13).

Splićani se sada okreću domaćim izazovima. U idućem kolu HT Premijer lige, već u subotu, na Gripama dočekuju posljednjeplasiranu momčad lige kaštelansku Ribolu.