Hrvatska
Regija
Split poveo 20:6, činilo se da je gotovo...

Split poveo 20:6, činilo se da je gotovo...

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Prva pobjeda Žutih u AdmiralBet ABA ligi

Split je u 4. kolu AdmiralBet ABA lige na Gripama svladao Borac iz Čačka s 75:61 (20:6, 16:29, 21:12, 18:14) i tako došao do prve pobjede u sezoni. “Žuti” su krenuli furiozno, poveli s 20:6, pa je Borac stigao do 44:44, da bi se Split u posljednjih pet minuta treće četvrtine odvojio ja 57:47 što se pokazalo ključnim u pobjedi. Odličan je u tim trenutcima bio Lovro Gnjidić, koji je zaustavio Uskokovića, ali plijenio asistencijama. Prvi strijelac kod Splita bio je Toni Perković s 21 poenom, Krešo Ljubić je ubacio 16 poena, a DJ Funderburk je dodao 12 poena.

– Od prve sekunde je bila prisutna naša velika želja za pobjedom. Išlo nam je na ruku i što su gosti došli ovdje bez najboljeg igrača i uz još neke probleme s virozom. Osjetilo se da nisu na istom nivou kao u prve tri utakmice. Osim tog pada u zadnjih pet minuta u drugoj četvrtini, sve je ostalo bilo dobro. Tada su nam se primakli i na odmoru smo imali minimalnu prednost. Kada malo bolje razmislim to možda i nije bilo loše za nas jer smo u drugo poluvrijeme onda opet ušli maksimalno motivirani u obrani. Ulazak Gnjidića je tada pokrenuo dobar momentum. Jako sam zadovoljan pobjedom. Bili smo bez Mate Kalajžića, s poluoporavljenim Gnjidićem koji je pokazao veliku želju da pomogne momčadi. Ova će nam pobjeda puno toga donijeti, da momčad osjeti da možemo pobjeđivati. Drago mi je da nismo opet ušli u završnicu na jednu-dvije lopte, da smo sve riješili bez drame u završnici. Publika je mogla vidjeti veliku borbenost, uživati i nadam se da će u idućim susretima doći još u većem broju – rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Split: Funderburk 12, Perković 21, 4 sk, Stevenson 4, 6 sk, Tišma 6 sk, Runjić 3, 4 sk, Klepo, Vuko 6, 5 sk, Gnjidić 3, 3 sk, 5 as, Shelton 10, 5 sk, 3 as, Dubravčić, Pavin, Ljubičić 16, 7 sk.

Standings provided by Sofascore