Hrvatska
Regija
Split preko Maccabija do naslova pobjednika turnira europskh prvaka

Split preko Maccabija do naslova pobjednika turnira europskh prvaka

Autor: KK Split

Cibona posljednja.

Pobjedom Splita nad Maccabijem 78:70 završen je 3. HEP turnir europskih prvaka koji se od 27. do 29. prosinca, u odličnoj organizaciji KK Splita, igrao na Gripama. 

Tri dana košarke igrača rođenih 1999. godine i mlađih bili su vrhunski, tribine na Gripama bile su iznimno popunjenje. Posljednjeg dana u dvorani je bilo oko 1500 gledatelja, koji su uživali u prikazanoj igri "žutih". Splićane je do pobjede predvodio Ivan Vrgoč, koji je zabio 25 koševa.

- Bila je ovo teška utakmica, koju smo prelomili u samoj završnici. Nije bilo lepršavosti, utakmica je bila tvrda, ali to mi je i drago, jer se igrači i stvaraju u ovakvim izjednačenim utakmicama. Moji igrači pokazali su karakter, na najbolji mogući način zaključili su 2017. godinu - kazao je Splitov trener Mile Karakaš.

Partizan je osvojio treće mjesto, u utakmici, koja je odlučivala o toj poziciji svladao je Cibonu s 87:54. Najbolji igrač turnira je Splitov kapetan Ivan Vrgoč, prvi strijelac je Deni Avdija (69 koševa) iz Maccabija, a u zanimljivim natjecanjima u šutiranju trica i zakucavanju nagrade su osvojili Roko Škarica (Cibona) i Aleksa Popović (Partizan). Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su proslavljeni košarkaš Splita Dino Rađa i direktor kluba Robert Andrijić

- Hvala mojim suigračima, koji su ginuli za svaku loptu, turnir je bio odličan, a do trofeja smo došli praktički u posljednjoj minuti. Takve pobjede su i najslađe - rekao je kapetan Splita Ivan Vrgoč.

Svi gosti bili su oduševljeni organizacijom turnira, koji je bio na najvišoj mogućoj razini.

- Ovo nam je prvi put da igramo na turniru, ali ne i zadnji. Hvala na svemu, bio je užitak provesti ovih pet dana u Splitu - kazao je trener Maccabija Oren Aharoni.