Hrvatska
Split preokrenuo -19 i srušio Cibonu

Split preokrenuo -19 i srušio Cibonu

Fešta na Gripama!

Kakav je to bio preokret na Gripama, Split je nakon minusa od 19 razlike svladao Cibonu s 77:74 (9:24, 22:20, 29:17, 17:13) u dvoboju 6. kola ABA lige. Gosti su utakmicu otvorili puno bolje, vodili 34:15 u 14. minuti, a onda je nakon odmora na parket izašla jedna sasvim druga momčad Splita. 

Iz minute u minutu su razbijali Cibonu, razigrali su se Kedžo (13 poena), Čampara (14 poena), Luković (16 poena, trice 4:4) i Mesiček (16 poena, 6 asistencija), a kruna za pobjedu Splita bila je petnaest sekundi prije kraja kada je Marčinković "ukrao" loptu Prkačinu. Odavno nije bilo takvog slavlja među igračima, trijumf nad Cibonom još jedan je znak da na Gripama stanuje izuzetno ozbiljna momčad. 


Nakon utakmice oduševljeni navijači su dočekali svoje ljubimce vatrometom.

- Izvukli smo utakmicu sretno i spretno. Igrali smo loše prvo poluvrijeme, posebno u početku. Imali smo problem ofenzivnog skoka, ali na kraju sam sretan zbog pobjede. Bili smo premekani u početku, a na poluvremenu smo se dogovorili, što se kaže, "baciti na glavu". Popravili smo napadačku igru - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.