Hrvatska
Split projurio Baldekinom

Split projurio Baldekinom

Autor: GKK Šibenka/KK Split Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Uvjerljivo

“Žuti” su projurili Baldekinom, u 12. kolu FAVBET Premijer lige Split je bio bolji od Šibenke sa 75:98 (13:28, 21:28, 21:24, 20:18). Domaćini su u uvodu poveli 11:8, a onda je uslijedila odlična splitska serija 15:0. No, tu “Žuti” nisu stali, igrali su odlično, koncentrirano i u 16. minuti na semaforu je svijetlilo plus 30 za Split (22:52).

– Ušli smo u utakmicu maksimalno angažirani. U odnosu na utakmicu protiv Cibone u kojoj smo izgledali jako loše protiv Šibenke smo u utakmicu ušli s dobrom energijom i koncentracijom, pogotovo u prvih petnaestak minuta kada smo imali i trideset poena prednosti. Kasnije su igrači osjetili da je gotovo, igrali smo koliko nam je trebalo da dođemo do mirne pobjede – rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Slaven Rimac je koristio sve igrače, Shorter je ubacio 19 poena, DJ Funderburk ostvario je “double-double” (17 poena, 10 skokova), raspucan je bio i Toni Perković sa 16 poena uz 5 asistencija.  U momčadi Splita zbog lakših tegoba nije bilo Lovre Runjića i Lovre Gnjidića.

 Jako je teško bilo očekivati da mi možemo ponoviti utakmicu koju smo imali protiv Cibone. Okolnosti su takve kakve jesu, danas nije igrao ni Babić.  Uglavnom, ja sam zadovoljan kako mi momčad izgleda i kako se mi borimo s obzirom na okolnosti i to je ono s čime ja moram biti iskren prema igračima i jednostavno im reći da su oni dali svoj maksimum do ove utakmice i sa ovom utakmicom jer Split jednostavno nije naše mjerilo i mi se s tim moramo pomiriti. Malo ćemo se regenerirati i pokušati što spremnije dočekati iduću utakmicu’ – trener Šibenke Damir Milačić u čijoj je ekipi najviše poena postigao Klarin (21).

Standings provided by Sofascore