Hrvatska
Split razbio Bosco, Rimac iskreno: Ovo su sve djeca..

Split razbio Bosco, Rimac iskreno: Ovo su sve djeca..

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Oslabljeni Zagrepčani

Split je u 11. kolu FAVBET Premijer lige na Gripama svladao Bosco s 104:54 (26:21, 28:8, 26:13, 24:14). Sve je bilo jasno i prije početka, gosti su stigli oslabljeni, s puno mladih igrača. Prednost "Žutih" rasla je iz minute u minutu, zaustavili su se Splićani na plus 50, s tim da su zapažene minute dobili Ante Perkušić (30 minuta, 16 poena, 12 skokova), Marino Dubravčić (16 minuta, 9 poena, 6 skokova) i Antonio Klepo (15 minuta, 5 poena, 4 asistencije).

- U prvoj četvrtini bilo je malo ispitivanja snaga, a nakon toga... Ajmo biti iskreni, bez starijih koji su igrali u prijašnjim utakmicama Krapića, Ivanovića, Krapića, ovo su sve djeca. Za nas je bitno da su svi igrači u bili ozbiljni, okrećemo se daljnjim utakmicama - rekao je Splitov trener Slaven Rimac.

Puno veću zanimljivost od same utakmice ponudila su 104 ubačena poena "Žutih". U posljednjih pet susreta Split je Boscu četiri puta ubacio 104 poena.

- Nisam znao za taj podatak, ali nismo namjerno stali - smijao se Rimac.

U redovima Bosca prvi strijelac bio je Borna Katanović s 16 poena.

- Bez Ivankovića i Krapića, pa nesretna ozljeda Tikveša, jednostavno nismo mogli izdržati. Čestitke Splitu, moji mladi igrači dobro su se držali - kazao je trener Bosca Ante Samac.

Standings provided by Sofascore