Hrvatska
Regija
VIDEO Split rutinski preko Mornara, doigravanje je i dalje realnost. Rimac: Bilo je i sebičnosti

VIDEO Split rutinski preko Mornara, doigravanje je i dalje realnost. Rimac: Bilo je i sebičnosti

Nakon Zadra slavio i Split

Siguran je Split bio u 22. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Mornara, pobjeda 87:75 (24:19, 26:24, 17:11, 20:21) ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

- Čini mi se da smo u pet-šest situacija trebali prelomiti utakmicu, ali svaku put su nam se dogodile sitne greške, manjak koncentracije, čak i sebičnosti ili neodgovorna igra u obrani - rekao je nakon utakmice Splitov trener Slaven Rimac.

I bio je u pravu, u nekoliko trenutaka nedostajao je baš taj jedan detalj da "Žuti" odu na nedostižnu prednost, ali bez obzira na to bila je to, kako se žargonski kaže, "rutinska pobjeda".

- Vidi se pomak u našoj igri u odnosu na prošlo kolo. Protok lopte je bolji, ali nije još najbolji. Ovo je neka naša rotacija ako želimo sa svježinom dočekati kraj sezone, to je nešto što nam je najvažnije - kaže Rimac.


Split je vodio od prve do zadnje minute i to sve govori o sigurnosti bodova koji su ostali na Gripama. Shannon Shorter ubacio je 20 poena, imao 8 sokova, Toni Perković je dodao 14 poena uz 6 skokova i 5 asistencije, svi koji su igrali dali su svoj obol pobjedi Splita.

Zasluženost pobjede "Žutih" istaknuo je i trener Mornara Mihailo Pavićević.

- Za mene je uvijek poseban osjećaj doći na Gripe. Hvala publici na toplom dočeku. To će čini presretnim. Apsolutno zaslužena pobjeda Splita. Čestitam im. Odigrali su mnogo koncentriranije i mnogo agresivnije od nas u obrani, pogotovo u prvom poluvremenu. Želim momčadi Splita sve najbolje. Ove sezone zaista igraju dobro i zaista zaslužuju biti tu gdje jesu - kazao je Pavićević.

Split: Funderburk 12, 3 as, Perković 14, 6 sk, 5 as, Shorter 20, 8 sk, 3 as, Sullivan 8, 7 sk, 3 as, Kalajžić 7, 4 as, Tišma 6, 4 sk, 3 as, Runjić 2, Kučić 8, Vuko 6, 3 sk, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić 4.

Foto: Ivica Čavka/KK Split


Standings provided by Sofascore