Hrvatska
Split s 50 skokova nadvisio Alkara

Split s 50 skokova nadvisio Alkara

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split

HT Premijer liga

Split je u susretu 20. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Alkar s 91:67 (21:22, 28:21, 19:13, 23:11) i nastavio svoj niz pobjeda. Na kraju plus 24 za "Žute" izgleda uvjerljivo, ali na parketu Alkar se dobro nosio do posljednje četvrtine. Split je imao čak 50 skokova, od čega 19 ofenzivnih, briljirao je Lewis Sullivan (24 poena, 12 skokova), Dominik Mavra (11 poena) imao je 14 asistencija, a Mate Kalajžić diktirao je ritam (21 poen, 6 skokova, 3 asistencije, 4 ukradene).

- Bilo je teško, iza nas je jak ritam, ogromna potrošnja. Loše smo počeli utakmicu, nekim čudom vodili šest razlike na poluvremenu. Kada smo dodali gas i imali više koncentracije riješili smo utakmicu. Ovo nam je šesta pobjeda u nizu, sada nam stiže Gorica i bilo bi šteta ne zaključiti ovaj dio sezone pobjedom. Alkaru čestitke na prikazanom, budu li ovako igrali neće imati problema s ostankom u ligi - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

U redovima gostiju Lovre Bašić ubacio je 16 poena, imao 8 asistencija, dobar je bio i kapetan Hrvoje Vučić s 12 poena i 3 skoka, ali za nešto više trebalo je još više raspoloženih pojedinaca.

- Čestitke Splitu na pobjedi i na odličnoj sezoni. U ovom trenutku su preveliki zalogaj za nas. Dali smo sve od sebe, veliki dio utakmice bili smo blizu, ali Splitova kvaliteta na kraju je presudila. Možda krajnji rezultat i nije realan, presudio je njihov napadački skok - rekao je Alkarov trener Luka Bujas.

U četvrtak od 19 sati, u zaostalom susretu 18. kola HT Premijer lige, Split na Gripama dočekuje Goricu.