Hrvatska
Split se lako obračunao s Goricom i upotpunio Final Four

Split se lako obračunao s Goricom i upotpunio Final Four

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Kup Krešimir Ćosić


Split je na Gripama u četvrtfinalu Kupa Krešimira svladao Goricu s 84:73 (16:19, 24:15, 30:18, 14:21) i plasirao se na Final Four koji se u petak i subotu igra u Rijeci. 

"Žuti" će u četvrtak u 13 sati tko će im biti protivnik u borbi za trofej, u ždrijebu su još Cibona, Zadar i Cedevita Junior. Gorica se dobro držala nekih petnaestak minuta, a onda su "Žuti" zagospodarili parketom. Prednost je rasla iz minute u minutu, u 32. minuti Split je bio na plus 22 (75:53) i već tada je za Split, bez obzira na malo opuštanje u posljednjim minutama, pitanje pobjednika bilo riješeno. Briljirali su Karlo Žganec (21 poen, šut 7:7, 6 skokova) i Roko Ukić (20 poena, 5 trica), standardan je bio Shannon Shorter (21 poen, 8 skokova, 5 asistencija).


- Ispunili smo jedan od ciljeva, da dođemo tamo gdje se dijele trofeji i to je najvažnije za nas. Počeli smo malo stisnuto, ali kako je utakmica odmicala uzeli smo stvari pod kontrolu. U Rijeci svi imamo svoje šanse, svaka ekipa ima po 25 posto, ekipe su dosta izjednačene - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.
Kod Gorice odličan je bio Mate Kalajžić s 19 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Borna Kapusta ubacio je također 19 poena.


- Splitova pobjeda je zaslužena, Žganec, Ukić, Shorter su odlični igrači. Nismo se predavali, dali smo svoj maksimum, od minus 22 došli smo do minus 8 - kazao je trener Gorice Mladen Starčević.