Hrvatska
Split se neće zadovoljiti finalom

Split se neće zadovoljiti finalom

Završnica Prve ženske lige.

Košarkašice Medveščaka večeras od 20 sati na Pešćenici dočekuju Split u prvoj utakmici finala doigravanja koje se igra na tri dobivene utakmice. Biti će ovo šesto uzastopno finale Medveščaka koji je u prethodnih pet stigao do naslova kada su mu na putu stajali Novi Zagreb, Kvarner, Zadar i posljednje dvije sezone Trešnjevka 2009. Medekice i u ovu seriju ulaze kao favoriti bez obzira što je Split veći dio sezone bio na prvom mjestu.


 ”Split je dobra i kvalitetna ekipa koja je uspijela zadržati drugo mjesto unatoč odlasku nekoliko odličnih igračica. One su ostvarile povijesni uspjeh s obzirom da 25 godina nisu igrale u finalu i sigurno se neće time zadovoljiti. Pokušat će pružiti maksimalni otpor. Mi nismo toliko iskusnije od njih s obzirom da samo Todorić i ja imamo to iskustvo igranja finala, a sve druge cure su mlađe ili su po prvi puta u ovakvoj situaciji. Utakmice u Zagrebu i Splitu neće biti iste, jer one na svojim Gripama imaju veći žar i sigurno će dolje biti puno teže. U ovu prvu utakmicu moramo ući s dobrom koncentracijom da nam se ne ponovi utakmica od prošle jeseni kada su nas u jačem sastavu pobjedile u Zagrebu. Uz trenerovu taktiku i želju svih igračica vjerujem da s pobjedom možemo otvoriti borbu za šesti uzastopni naslov’‘ - ističe Matea Tadić koja je zasigurno uz Ivu Todorić igračica s najvećim iskustvom u Medveščaku.

Jedna od onih koja želi svoj prvi naslov je Lucija Skorić, Vodičanka koja je na početku ove sezone stigla u Medveščak iz Šibenika.

”Sezonom u Medveščaku sam jako zadovoljna i unatoč tome što smo imale neke slabije utakmice na kraju smo pokazale svoj rad i trud osvajanjem Kupa Ružice Meglaj Rimac i ulaskom u finale doigravanja. Jako sam uzbuđena jer je ovo prva sezona da igram Prvu ligu, pa već igram i finale doigravanja. Veselim se utakmici koja neće biti laka jer naravno da i one žele osvojiti prvenstvo.  Nismo imali puno vremena za pripremu s obzirom da do petka nismo znale tko nas čeka u finalu. Za razliku od njih imali smo više dana odmora, ali moramo se potruditi da krenemo pobjedom, a onda kasnije možemo razmišljati o tome da možda ovu seriju završimo ranije”.