Hrvatska
Split se pojačao dvojicom mladih igrača

Split se pojačao dvojicom mladih igrača

Autor: Paulo Sarić

Špaleta bi trebao ojačati konkurenciju pod obručima, a Vručinić dati doprinos u vanjskoj liniji.

Izvrsna prošla sezona rezultirala je „totalnim žutilom“ i povratkom košarke na Gripe. Iako neće igrati košarkašku Ligu prvaka, Žuti i dalje traže put do dodatnih 20-ak utakmica, pa nije isključeno da ih vidimo i u nekom drugom natjecanju iduće sezone. Prije nekoliko dana došle su dobre vijesti iz Splita kada je Henrik Širko potvrdio da će i naredne sezone ostati u srcu Dalmacije, a nekadašnji trostruki prvak Europe danas je doveo prve prinove uoči iduće sezone. Novi igrači splitskoga sastava su 21-godišnji zadarski centar Mario Špaleta i 19-godišnji Marin Vručinić.

- Vručinić trenira s nama ima već mjesec dana, a Špaleta je potpisao danas. Potpisali su četvrtgodišnje ugovore – kazao je direktor KK Split Robert Andrijić u razgovoru za basketball.hr

Špaleta je potekao u omladinskom pogonu KK Zadar, no u gradu košarke nikada nije dobio pravu priliku. Nakon što je nakon završetka ove sezone raskinuo ugovor s klubom, poslije prozivke sportskog direktora Branka Skroče odlučio je iznijeti svoju stranu priče i u iscrpnom priopćenju dočarati javnosti kako izgleda svakodnevica u nekada slavnom klubu.

- U Splitu sam bio tjedan dana prije nego sam bio na treninzima u Širokom Brijegu. Imao sam opcije birati između ta dva kluba i zaključio sam da mi je Split najbolja opcija. Bio sam tamo na par treninga. U klubu vlada dobro ozračje, ekipa je dobra i zadovoljan sam sa svime – kratko je rekao Mario Špaleta.

Dvije godine mlađi Vručinić je povratnik na Gripe. Gotovo čitavu omladinsku karijeru je odradio u splitskome klubu da bi se prije dvije godine zaputio u SAD.

Nije tajna da KK Split žarko želi veći broj utakmica iduće sezone i da razmišljaju o igranju druge regionalne lige, ukoliko dođe do pokretanja iste. Danas se u Zagrebu održava sastanak na kojemu bi se trebalo odlučiti hoće li se u realizaciju tog projekta krenuti već na jesen, ili će on sačekati iduću sezonu. No, jedno je sigurno. Za to će Žutima trebati nešto širi igrački kadar. Jesu li današnji potpisi prvi korak na tome putu, saznat ćemo uskoro.