Hrvatska
Split se prošetao kroz Sinj

Split se prošetao kroz Sinj

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital/KK Alkar

Alkar se držao do završnice prvog poluvremena.

Split je bez većih problema stigao do pobjede u Sinju, iako je obećavalo po domaće sve do pred kraj prvog poluvremena kada su gosti prvi put ostvarili dvocifrenu prednost, nakon čega se više nisu osvrtali, piše portal Ferata.hr.

Sam početak utakmice djelovao je kao da su obje momčadi bez zagrijavanja utrčale na parket, ali s odmakom vremena počelo je sijevati. Alkar se čvrstom obranom suprotstavio Splitu, u dva navrata brojao i četiri koša viška, međutim, prvih deset minuta ipak je zaključeno bez pobjednika (16:16).

Alkara je u tim trenutcima vukao Gilbert koji je punio sve statističke rubrike,  pogotovo početkom drugog perioda kada je s dvije trice održao egal i spriječio odvajanje gostiju. Nažalost, bilo je to sve od njega. U završnici poluvremena Alkar je upao u napadačku krizu, nestalo je ideje, što je Split odvelo do čak deset koševa viška poslije 20 minuta igre (32:42).

Nove odlične minute Perkovića i dvije vezane trice Splitu su donijele višak od čak 15 koševa u 24. minuti, što je umnogome odredilo daljnji tijek dvoboja. U 28. minuti Split je brojao i okruglih 20, kasnije i više, čime je utakmica bila definitivno odlučena.

Tek devet koševa u trećem periodu bilo je premalo za zaprijetiti Splitu pa se završnih deset minuta igre pretvorilo u odrađivanje posla. Na kraju gosti slave zasluženu i uvjerljivu pobjedu.

Alkar – Split 57:83 (16:16, 16:26, 9:22, 16:19)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Franko Gracin, Nikola Perlić, Krešimir Anzulović

Alkar: B. Jurela (2), I. Jurela (2), Pralija, Gizdavčić (9), Krstanović (5), Collins (2), Tomašević (10), Talaja (2), Vučić (6), Došen (8), Jukić, Gilbert (11).

Split: Perković (26), Kedžo (6), Runjić (13), Žganec (2), Ukić (13), Vuko (5), Čampara (5), Perkušić, Bajo (6), Barič (7).

Standings provided by SofaScore LiveScore