Hrvatska
Split se revanširao Šibenki, ponovno oduševio atraktivni Runjić

Split se revanširao Šibenki, ponovno oduševio atraktivni Runjić

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

HT Premijer liga

Split je s lakoćom u 20. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Šibenku s 100:71 (29:17, 20:11, 31.13, 20:29). Bila je to jednosmjerna utakmica praktički od prve minute, momčad Srđana Subotića bila je ozbiljna, angažirana i taj ritam Šibenka nije mogla pratiti. Prednost je rasla iz minute u minutu, na kraju treće četvrtine na semaforu je svijetlilo 80:42. Odličan je bio Lovre Runjić, koji je za 20 minuta u igri ubacio 26 poena, oduševio zakucavanjima...


- Bitno je pobjeđivati, zasluženo smo svladali Šibeniku. Meni se danas otvorilo, sada se spremamo za utakmicu protiv Cibone. Idemo dalje, od utakmice do utakmice - rekao je Runjić.


I svi ostali u redovima Splita bili su na nivou. Uostalom, kada momčad ima samo dvije pogreške na utakmici onda je jasno kakva je bila igra.


-  Odradili smo vrhunsku utakmicu protiv neugodne ekipe, postavili smo se od starta kao glavni na terenu - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.


Kod Šibenke "double-double" ostvario je mladi Juraj Pleadin (18 poena, 10 skokova).


- Krajnji rezultat sve govori, mogao je biti i viši. Izbacila nas je iz takta ozljeda zgloba Paića. Split je bio maksimalno ozbiljan, odigrali su super utakmicu, ovo je sasvim drugačija momčad sa Shorterom i Kovačevičem. U ovom trenutku Split je rang više za nas - iskren je bio trener Šibenke Damir Milačić.


Zapaženu partiju pružio je i Bruno Rebić (14 poena, 9 asistencija).

- Čestitam Splitu, nivo su iznad nas. U napadu smo bili čak i solidni, ali u obrani nismo mogli parirati. Bilo je emotivno, prvi put sam bio na parketu Gripa u momčadi na suprotnoj strani - kazao je Rebić.